Πετρέλαιο: Σε χαμηλό 10 εβδομάδων το αμερικανικό αργό - «Βουτιά» 11% τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε χαμηλό 10 εβδομάδων το αμερικανικό αργό - «Βουτιά» 11% τον Μάιο
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των WTI και Brent έκλεισαν σε χαμηλά σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων την Τρίτη, πιεσμένα από τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη.

Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο την Τετάρτη, αφού τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς αργού στον κόσμο, ενίσχυσαν τις επενδυτικές ανησυχίες για τη ζήτηση.

Το αμερικανικό WTI έκλεισε σε χαμηλό άνω των 10 εβδομάδων ενώ το Brent υποχώρησε 8,7% για τον Μάιο. Ειδικότερα, το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Ιουλίου απώλεσε 2% στα 68,09 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, κλείνοντας σε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Μαρτίου, με την βουτιά σε επίπεδο μήνα να ανέρχεται σε 11%. Παράλληλα, το Brent παράδοσης Ιουλίου έχασε 1,2% στα 72,66 δολάρια το βαρέλι - στη λήξη του συμβολαίου -, σημειώνοντας βουτιά 8,7% στον μήνα. Το Brent παράδοσης Αυγούστου, το πλέον ενεργό συμβόλαιο, υποχώρησε 1,5% στα 72,60 δολάρια το βαρέλι.

«Οι επενδυτές είναι νευρικοί για τη μελλοντική ζήτηση, ένα συναίσθημα που επιδεινώνεται από τα απογοητευτικά στοιχεία της κινεζικής μεταποίησης που δημοσιεύθηκαν τη νύχτα. Με τις οικονομικές προοπτικές να παραμένουν αβέβαιες για τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο, οι προσδοκίες ζήτησης πέφτουν, προκαλώντας πτώση των τιμών», υπογράμμισε ο Ρικάρντο Εβανγκελίστα, ανώτερος αναλυτής στο ActivTrades.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό 2 μηνών οι ευρωαγορές και «κόκκινο» 3x3

Χρυσός: Κέρδη για την ημέρα, απώλειες για τον μήνα

Μπεζ Βίβλος (Fed): Επιδεινώθηκε το outlook για την αμερικανική οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider