Χρυσός: Κέρδη για την ημέρα, απώλειες για τον μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Κέρδη για την ημέρα, απώλειες για τον μήνα
«Η συμφωνία για το όριο του χρέους στις ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητα κακά νέα για τον χρυσό», εκτιμά ο Εντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Ο χρυσός έκλεισε με άνοδο την Τετάρτη, όμως το ισχυρό αμερικανικό δολάριο ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους που οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου παρουσίασαν απώλειες για τον μήνα.

Αναλυτικότερα, ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε σχεδόν 0,3% και διαμορφώθηκε στα 1.982,10 δολ. η ουγγιά στην Comex, ωστόσο σε επίπεδο μήνα, σημείωσε απώλειες 1,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Aυτές είναι οι πρώτες μηνιαίες απώλειες για τον χρυσό από τον Φεβρουάριο. Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε 1,5% στα 23,59 δολάρια η ουγγιά, ωστόσο έκλεισε με πτώση 6,5% στον μήνα, έπειτα από δύο κερδοφόρους μήνες. Χρυσός και ασήμι βίωσαν τις πρώτες απώλειες σε επίπεδο μήνα κατά το τελευταίο τρίμηνο. Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε 2,8% στα 1,359 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας πτώση 11% στον μήνα, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου έχασε 2,2% στα 999 δολάρια η ουγγιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου, καταγράφοντας μηνιαία πτώση 8,4%. Ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου απώλεσε 0,7% στα 3,64 δολάρια η λίβρα, με πτώση 6,5% στον μήνα.

«Η συμφωνία για το όριο του χρέους στις ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητα κακά νέα για τον χρυσό», εκτιμά ο Εντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

«Το Κογκρέσο φαίνεται να είναι σε θέση να περάσει μια συμφωνία για το χρέος που θα αποτρέψει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία, η οποία αρχικά έπληττε τις τιμές του χρυσού», επεσήμανε και πρόσθεσε πως οι «λεπτομέρειες» στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, ωστόσο, «περιλαμβάνουν σημαντικά χαμηλότερες δαπάνες, οι οποίες θα αποτελέσουν σημαντικό πλήγμα για τις οικονομικές προοπτικές και πιθανόν να πυροδοτήσουν μια πολύ πιο σκληρή ύφεση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό 2 μηνών οι ευρωαγορές και «κόκκινο» 3x3

Η κατάσταση στις ευρωπαϊκές τράπεζες γίνεται πιο δύσκολη απ' όσο... φαίνεται, με υπογραφή ΕΚΤ

Με λιγότερα από 1.000 ευρώ στην τράπεζα οι 7 στους 10 Έλληνες καταθέτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider