Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές την Τρίτη, με ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές την Τρίτη, με ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας
Γράφοντας τη δεύτερη συνεχόμενη τους πτώση μέσα στην εβδομάδα.

Σημαντικές απώλειες σημείωσαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για την Τρίτη, γράφοντας τη δεύτερη συνεχόμενη τους πτώση μέσα στην εβδομάδα και καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

«Ψηλά» για τις αγορές βρέθηκαν τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα στην Ευρωζώνη που ανακοίνωσε η Κομισιόν και τα οποία έδειξαν επιδείνωση σε όλους τους βασικούς κλάδους, με εξαίρεση τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη ανακοινώνονται τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη κατά τον Μάιο, με την προσοχή να βρίσκεται στο κατά πόσο οι συνεχιζόμενες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν «παγώσει» την άνοδο των τιμών.

Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Λιθουανίας, Γκεντιμίνας Σίμκους, δήλωσε πως «εκτιμώ ότι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα έχουμε αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης».

Εξάλλου, συνεχίζεται να αποτιμάται η συμφωνία για την αύξηση της οροφής του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ και οι αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν στο deal ώστε να ψηφιστεί η σχετική διάταξη στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Η κίνηση των δεικτών

  • Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έπεσε 0,72% στις 457,52 μονάδες.
  • Ο Euro Stoxx 50 διολίσθησε 0,66% στις 4.291 μονάδες.
  • Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έχασε 1,38% στις 7.522 μονάδες, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά από την τραπεζική αργία στη Βρετανία τη Δευτέρα.
  • Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 0,26% στις 15.912 μονάδες.
  • Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε απώλειες 1,29% στις 7.209 μονάδες.
  • Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,13% στις 26.584 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έχασε 0,09% στις 9.172 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider