Υποχώρηση στις ευρωαγορές λόγω Γερμανίας και ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχώρηση στις ευρωαγορές λόγω Γερμανίας και ΗΠΑ
Ε μέσω των προβληματισμών των επενδυτών για την πορεία της οικονομίας και καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις συζητήσεις αναφορικά με το «ταβάνι» του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ.

Υποχώρηση σημείωσαν για την Πέμπτη τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω των προβληματισμών των επενδυτών για την πορεία της οικονομίας και καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις συζητήσεις αναφορικά με το «ταβάνι» του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Γερμανίας, με τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να εμφανίζει ύφεση για το α' τρίμηνο του 2023.

Ειδικότερα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας συρρικνώθηκε 0,3% από το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis, που είναι χαμηλότερη από τα προκαταρκτικά στοιχεία. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πως δεν θα υπάρξει ανάπτυξη.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις προειδοποιήσεις των οίκων αξιολόγησης για την οροφή του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ και στο κατά πόσο η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στο φάσμα ανακήρυξης χρεοκοπίας, όπως υπογραμμίζει η DBRS.

Η κίνηση των δεικτών

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έπεσε 1,46% στις 456,18 μονάδες.

O Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,14% στις 4.269 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,74% στις 7.570 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη απώλεσε 0,31% στις 15.793 μονάδες.

Ο CAC 40 στο Παρίσι διολίσθησε 0,33% στις 7.229 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έχασε 0,44% στις 26.408 μονάδες ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έγραψε πτώση 0,52% στις 9.116 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider