Φλερτάρει με ιστορικό ρεκόρ ο γερμανικός DAX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φλερτάρει με ιστορικό ρεκόρ ο γερμανικός DAX
Σε τροχιά να καταρρίψει το προηγούμενο υψηλό του στις 5 Ιανουαρίου του 2022, πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται σε επίπεδα - ρεκόρ, ακολουθώντας τα αντίστοιχα ιστορικά υψηλά που πέτυχαν ο γαλλικός CAC 40 και ο βρετανικός FTSE 100 νωρίτερα φέτος, καθώς η πρόοδος των συνομιλιών για το ανώτατο όριο χρέους στις ΗΠΑ πυροδότησε ράλι στις αγορές μετοχών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Αναλυτικότερα, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,71% στις 16.276 μονάδες και μπαίνει σε τροχιά να καταρρίψει το προηγούμενο υψηλό του στις 5 Ιανουαρίου του 2022, πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η εταιρεία αμυντικών εξοπλισμών Rheinmetall AG, η Siemens Energy, η Adidas και η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού της Ευρώπης, SAP έχουν φοβερές επιδόσεις και τον ωθούν στα ύψη φέτος.Δ

Παράλληλα, ένας συνδυασμός γεγονότων, όπως τα καλύτερα από τα αναμενόμενα εταιρικά κέρδη, η αποκλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης και η ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας μετά το reopening, δίνουν «φτερά» στο ράλι του δείκτη. Επίσης, στήριγμα παρέχεται από την ευρύτερη αισιοδοξία ότι μια συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας, θα είναι ηπιότερη από ό,τι υπολόγιζαν οι αναλυτές.

«Ο DAX καθοδηγείται από τις εξαγωγές και με τον πληθωρισμό να μειώνεται, οι καταναλωτές μπορούν να προχωρήσουν σε περισσότερες δαπάνες», εκτιμά ο Χοακίμ Κλεμέντ, επικεφαλής στρατηγικής στη Liberum Capital. «Χάρη στην επιστροφή της κινεζικής ζήτησης, οι γερμανικές βιομηχανίες και οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν επίσης ενισχυθεί σημαντικά» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Θριάσιο II» - Logistics: Με τη «βούλα» ανάδοχος της mega παραχώρησης το σχήμα Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) – Damco (Κοπελούζος)

Αυξάνει την τιμή στόχο για τη Eurobank η Piraeus Securities - Οι εκτιμήσεις για πιστωτική επέκταση και μέρισμα

Société Générale: Εμπόδιο στο «δρόμο» προς την επενδυτική βαθμίδα ένα πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider