Ράλι στην Wall Street με «οδηγό» τη Meta - Άλμα 500 μονάδων για τον Dow, στο +2% ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι στην Wall Street με «οδηγό» τη Meta - Άλμα 500 μονάδων για τον Dow, στο +2% ο Nasdaq
Με τις Big Tech να «απογειώνουν» τον Nasdaq, ο Dow Jones και ο S&P 500 βίωσαν την καλύτερη ημέρα από τον Ιανουάριο. 

Σε ράλι επιδόθηκαν, την Πέμπτη, οι βασικοί είκτες της Wall Street, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από τη Meta, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα α' τριμήνου του τεχνολογοκού «γίγαντα» κέντρισαν, όπως απεδείχθη, την προσοχή των επενδυτών, αντισταθμίζοντας τα όχι και τόσο ενθαρρυντικά σημάδια για την αμερικανική οικονομία που εξέπεμψαν τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ.

Με τις Big Tech να «απογειώνουν» τον Nasdaq, ο Dow Jones και ο S&P 500 βίωσαν την καλύτερη ημέρα από τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 524 μονάδων ή 1,57% «σκαρφαλώνοντας» στις 33.826,16 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,96% στις 4.135,35 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο 2,43% φθάνοντας στις 12.142,24 μονάδες.

«Άλμα» 14% για τη Meta

Η Meta αναδείχθηκε σε «πρωταγωνίστρια» της συνεδρίασης της Πέμπτης, με τη μετοχή της να γνωρίζει «άλμα» 14%, μετά τα μεγέθη που ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο.

Τα εταιρικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε συνδυασμό με ένα αισιόδοξο guidance για το 2023.

Ειδικότερα, ο «κολοσσός» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατέγραψε κέρδη 2,20 δολ. ανά μετοχή ή 5,71 δισ. δολ., έναντι κερδών 2,72 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα έσοδα ανήλθαν στα 28,65 δισ. δολ. (πωλήσεις +3%) έναντι 27,65 δισ. δολ.. Για το δεύτερο τρίμηνο, η Meta αναμένει έσοδα μεταξύ 29,5 και 32 δισ. δολ..

Σημειωτέον ότι η μετοχή της Meta έχει καταφέρει να σημειώσει άνοδο 170% μέσα σε πέντε μήνες, ξεπερνώντας τα 241 δολ. και ενώ τον Νοέμβριο του 2022 βρισκόταν στα 89 δολ..

Εντούτοις, παραμένει 37% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά του Σεπτεμβρίου του 2021, έχοντας χάσει τα 2/3 της αξίας της πέρυσι.

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν και οι μετοχές των Amazon (+4,6%), Alphabet (+3,74%), Microsoft (+3,2) και Apple (+2,84%).

Δεν έπιασε τις εκτιμήσεις το αμερικανικό ΑΕΠ - Επιβράδυνση στο 1,1% το α' τρίμηνο

Στο «μέτωπο» των μακροοικονομικών στοιχείων, εν όψει μάλιστα της συνεδρίασης της Fed στις 2-3 Μαΐου και της πολυαναμενόμενης απόφασης για τα επιτόκια, δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ το α' τρίμηνο του 2023.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση που έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οικονομία των ΗΠΑ «έτρεξε» με ρυθμό 1,1% έναντι 2,6% στο δ' τρίμηνο του 2022 και χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Την ίδια ώρα, κατακόρυφη πτώση γνώρισαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, σε μια ένδειξη ισχύος της αμερικανικής αγοράς εργασίας, παρά τα τελευταία σημάδα αποδυνάμωσης σε άλλους τομείς της οικονομίας που προκαλούν προβληματισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε, την προηγούμενη εβδομάδα, κατά 16.000 στους 230.000.

Ακόμα, συρρίκνωση παρουσίασαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ένωση κτηματομεσιτών της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στασιμότητα στο Χρηματιστήριο - «Ράλι» για Viohalco - Cenergy - ΑΒΑΞ

Συγκρατημένα κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τις τράπεζες - «Άλμα» 5% για την Barclays

gazzetta
gazzetta reader insider insider