Yψηλό άνω των 12 μηνών για τον χρυσό - Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Yψηλό άνω των 12 μηνών για τον χρυσό - Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια
Βρήκε στήριγμα από την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου και των αποδόσεων των ομολόγων στις ΗΠΑ.

O χρυσός σημείωσε νέο άλμα την Τρίτη για να σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, ενισχυμένος από την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου και των αποδόσεων των ομολόγων στις ΗΠΑ μετά τη μηνιαία πτώση των θέσεων εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του κόσμου.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε 1,9%, για να διαμορφωθεί στα 2.038,20 δολάρια η ουγγιά στην Comex και έφτασε υψηλό άνω των 12 μηνών (σσ: από τις 8 Μαρτίου 2022), σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. To ασήμι παράδοσης Μαΐου εκτοξεύθηκε 4,5%, για να «κάτσει» στα 25,101 δολάρια η ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου απώλεσε 0,2%, στα 1.455,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου εκτινάχθηκε 3,3% στα 1.029 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Μαΐου διολίσθησε 1,8%, στα 3,971 δολάρια η λίβρα.

«Η υποχώρηση τόσο του δολαρίου όσο και των ομολόγων δείχνουν ότι η Fed πως παίζει μια παύση... στη μάχη με τον πληθωρισμό καθώς η τραπεζική είναι εν εξελίξει, η οποία είναι σταθεροποιηθεί σχετικά αλλά δεν έχει τελειώσει», εκτιμά ο Πολ Γουόνγκ, στρατηγικός αναλυτής της Sprott Asset Management.

Υπενθυμίζεται πως οι κενές θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία ανήλθαν σε 9,9 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών, ενώ αναλυτές της Wall Street Journal ανέμεναν μία μέτρηση στα 10,5 εκατομμύρια.

Τον Ιανουάριο οι κενές θέσεις εργασίας είχαν ανέλθει σε 10,6 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των εργαζομένων που παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους τον Φεβρουάριο αυξήθηκε στα 4 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Για 3η σερί χρονιά πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη η κληρονόμος της L'Oreal: Το Top 10 - Η γαλλική πρωτιά

Οι 25 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου: O Αρνό στην κορυφή - «Πληγωμένοι» Μπέζος και Μασκ

Forbes: 6 Έλληνες στη λίστα δισεκατομμυριούχων του 2023 - «Ποδαρικό» και πρωτιά για την Μαρία Αγγελικούση

gazzetta
gazzetta reader insider insider