Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο, με το ενδιαφέρον στο 5ετές ομόλογο

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο, με το ενδιαφέρον στο 5ετές ομόλογο
Συγκρατημένα κέρδη για την ελληνική αγορά την Τετάρτη, με τους επενδυτές να διατηρούν επιφυλάξεις για υψηλότερα επίπεδα.

Τελευταία ενημέρωση: 11:56

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών για την Τετάρτη, καθώς η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει μετά από τις ισχυρές απώλειες την Τρίτη και με την προσοχή των αναλυτών να βρίσκεται εστιασμένη στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Μετά από τις επίσημες ανακοινώσεις για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 21 Μαΐου στις οποίες προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το ΧΑ αναμένει το πως θα διαμορφωθεί το σκηνικό ενόψει της κάλπης και ειδικότερα στις εξαγγελίες των κομμάτων για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας.

Στα οικονομικά, η προσοχή βρίσκεται στην έκδοση του 5ετους ομολόγου στην οποία προχώρησε σήμερα η Αθήνα και στην... υποδοχή που θα έχει ο ελληνικός τίτλος από τις αγορές, ειδικότερα εν μέσω των αναταραχών που έχουν προκληθεί τις τελευταίες μέρες από την κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών χάνει 0,57% στις 1.017,62 μονάδες και ο τζίρος φτάνει τα 6 εκατ. ευρώ.

O Large Cap κερδίζει 0,53% στις 2.489 μονάδες, ο Mid Cap ανεβαίνει 0,27% στις 1.506 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ισχυροποιείται 1,27% στις 735,92 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, κέρδη 1,25% καταγράφει η Alpha Bank και άνοδο 0,76% η Τράπεζα Πειραιώς.

Αντίθετα, απώλειες 1,30% σημειώνει η ΑΒΑΞ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider