Διαγράφεται η μετοχή της SVB Financial από τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαγράφεται η μετοχή της SVB Financial από τον Nasdaq
Ειδοποίηση διαγραφής του τίτλου της από τον δείκτη Nasdaq του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έλαβε την Παρασκευή η SVB Financial Group.

Ειδοποίηση διαγραφής του τίτλου της από τον δείκτη Nasdaq του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έλαβε την Παρασκευή η SVB Financial Group, λίγες ώρες μετά την κατάθεση αιτήματος πτώχευσης της τράπεζας, η οποία ζήτησε να υπαχθεί στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Nasdaq αναφέρεται πως η απόφαση για τη διαγραφή της μετοχής έρχεται μετά το αίτημα της SVB για προστασία στο Κεφάλαιο 11, τις ανησυχίες σχετικά με το "εναπομείναν μετοχικό συμφέρον" των κατόχων των υφιστάμενων εισηγμένων τίτλων και τις ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να συμμορφωθεί με όλες τις απαιτήσεις εισαγωγής στον δείκτη.

Από την πλευρά της, η SVB Financial Group ανέφερε πως δε σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Σημειώνεται πως η μετοχή διαπραγματεύτηκε στο ταμπλό του δείκτη για τελευταία φορά στις 9 Μαρτίου, κλείνοντας στα 106,04 δολάρια με πτώση ρεκόρ 60,4%, ενώ στη συνέχεια η διαπραγμάτευσή της ανεστάλη. Πλέον, η επίσημη αφαίρεσή της από το ταμπλό αναμένεται στις 28 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider