«Μαζεύονται» τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μαζεύονται» τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή
Παραμένει η ανησυχία στην ελληνική αγορά για την πορεία του τραπεζικού συστήματος σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ηπιότερα κέρδη από αυτά που κατέγραφε στο άνοιγμα της συνεδρίασης σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα περιορισμένα επίπεδα τζίρου να είναι ενδεικτικά της επιφυλακτικότητας που επικρατεί μεταξύ των επενδυτών.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται η αξιολόγηση της Moody's για την Ελλάδα, που αναμένεται να δημοσιευτεί αργά το βράδυ της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται πως ο οίκος αξιολόγησης βαθμολογεί τη χώρα μας 3 επίπεδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. Την επόμενη Παρασκευή, 21 Απριλίου, είναι προγραμματισμένη η αξιολόγηση της Standard and Poor's για την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως η ανησυχία στις διεθνείς αγορές τις τραπεζικές μετοχές, που έφερε μεγάλη νευρικότητα στο σύνολο των ξένων αγορών για την τρέχουσα εβδομάδα, δεν έχει εκλείψει, με την προσοχή να βρίσκεται στην Credit Suisse που δέχεται εκ νέου πιέσεις στη μετοχή της για την Παρασκευή.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται 0,63% στις 1.038,41 μονάδες και ο τζίρος ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έχει υψηλό στις 1.045,72 μονάδες και χαμηλό στις 1.036,72 μονάδες.

O Large Cap γράφει άνοδο 1,03% στις 2.531,73 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύεται 0,58% στις 1.498,28 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ανεβαίνει 1,45% στις 781,10 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, κερδίζει 3,4% εμφανίζει η Eurobank και άνοδο 2,5% ο ΟΠΑΠ.

Αντίθετα, πτώση 0,57% σημειώνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και απώλειες 0,4% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider