Διευρύνει τις απώλειες το πετρέλαιο - 3ήμερο αρνητικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνει τις απώλειες το πετρέλαιο - 3ήμερο αρνητικό σερί
«Το ράλι του δολαρίου που ακολούθησε έχει βλάψει όλα τα εμπορεύματα και ενώ έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε πως πρόκειται για κίνηση - ματ».

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο την Πέμπτη που αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό στην προειδοποίηση του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ αυτή την εβδομάδα ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν υψηλότερα, και πιθανώς ταχύτερα, από ό,τι αναμενόταν.

Το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου διολίσθησε 1,2%, στα 75,72 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Το αργό πετρέλαιο Brent παράδοσης Μαΐου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, απώλεσε 1,3%, στα 81,59 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 3,1% στα 2,6051 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Απριλίου διαπραγματεύθηκε στα 2,6689 δολάρια το γαλόνι, με πτώση 2,7%. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Απριλίου έχασε 0,3% στα 2,543 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Τα σχόλια του Πάουελ ενίσχυσαν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και του δολαρίου που έφτασε στο υψηλότερό του επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2022. «Το πετρέλαιο παγιδεύεται για άλλη μια φορά στο πλέγμα της αύξησης των επιτοκίων της Fed», δήλωσε ο Στέφεν Ινς της SPI Asset Management.

«Στην αρχή του έτους, οι τιμές του πετρελαίου και τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου ωθήθηκαν από την οικονομία των ΗΠΑ, την αναζωπύρωση της Κίνας και την ανάκαμψη της Ευρώπης. Αυτές είναι ιδανικές συνθήκες για ένα ράλι των commodities. Το ράλι του δολαρίου που ακολούθησε έχει βλάψει όλα τα εμπορεύματα και ενώ έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε πως πρόκειται για κίνηση - ματ» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καύσιμα: Ανοδικά κινείται η τιμή της βενζίνης – Την έξοδο του Πάσχα αναμένει η αγορά

Ευρωαγορές: Επικράτησε η ανησυχία για τις οικονομικές προοπτικές

ΔΕΗ: Ποια οφέλη ξεχωρίζουν S&P και Fitch στην εξαγορά της Enel Romania

gazzetta
gazzetta reader insider insider