Ανεπαίσθητη πτώση για τον χρυσό - Κράτησε τα 1.800 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεπαίσθητη πτώση για τον χρυσό - Κράτησε τα 1.800 δολάρια
Το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε την Τετάρτη, καθώς ο Πάουελ επεσήμανε η κεντρική τράπεζα δεν έχει λάβει καμία απόφαση για το μέγεθος μιας πιθανής αύξησης των επιτοκίων αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο χρυσός έκλεισε ελαφρώς χαμηλότερα την Τετάρτη, που αποτελεί και την τελευταία ημέρα κατάθεσης του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο.

Το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε την Τετάρτη, καθώς ο Πάουελ επεσήμανε η κεντρική τράπεζα δεν έχει λάβει καμία απόφαση για το μέγεθος μιας πιθανής αύξησης των επιτοκίων αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου διολίσθησε σχεδόν 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.818,60 δολάρια η ουγγιά στην Comex, μετά από απώλειες 1,9% την Τρίτη. Το ασήμι παράδοσης Μαΐου έχασε 0,2%, στα 20,151 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου απώλεσε 0,6%, στα 1.332,10 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε 0,5% σε 940,60 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Μαΐου ισχυροποιήθηκε 1,3%, στα 4,027 δολάρια ανά λίβρα.

«Δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση για τη συνάντηση του Μαρτίου», υπογράμμισε ο Πάουελ ενώ επανέλαβε το μήνυμά του ότι η Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να στείλει τα επιτόκια υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως και με ταχύτερους ρυθμούς, εάν τα οικονομικά στοιχεία συνεχίσουν να είναι «καυτά». Ωστόσο, την Τετάρτη, απέκλινε ελαφρώς από τις θέσεις του προσθέτοντας ότι «καμία απόφαση» δεν είχε ληφθεί προς το παρόν, τονίζοντας ότι απαιτείται ταχύτερη νομισματική σύσφιξη ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα των συναδέλφων του «να αυξήσουμε τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων».

«Έχουμε κάποια δυνητικά σημαντικά στοιχεία που έρχονται», σημείωσε και πρόσθεσε πως «η επιβράδυνση του ρυθμού των αυξήσεων επιτοκίων φέτος είναι ένας τρόπος για να δούμε περισσότερα από αυτά τα αποτελέσματα καθώς εμφανίζονται». Στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι να μειώσει τη ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες για να πέσουν και οι τιμές, αλλά η οικονομία των ΗΠΑ ήταν εξαιρετικά ανθεκτική στα υψηλότερα επιτόκια. «Ο πληθωρισμός μειώνεται αλλά είναι πολύ υψηλός. Κάποιο μέρος του υψηλού πληθωρισμού που βιώνουμε είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με μια πολύ σφιχτή αγορά εργασίας» έσπευσε να επισημάνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάρκιν (Fed): «Απίστευτα υγιής» η αγορά εργασίας - Νέες αυξήσεις επιτοκίων

Με κέρδη οι ευρωαγορές κόντρα στον φόβο των επιτοκίων - «Κόκκινο» μόνο το Παρίσι

Adidas: Αποζημίωση «μαμούθ» στον πρώην CEO - 16 εκατ. ευρώ και «ανεργία» για 18 μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider