Σε υψηλό σχεδόν 2 εβδομάδων το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό σχεδόν 2 εβδομάδων το πετρέλαιο
Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου συξήθηκαν για 10η εβδομάδα δίνοντας ώθηση και στη διαπραγμάτευση του «μαύρου χρυσού».

Το πετρέλαιο την Τετάρτη έφτασε σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, αφού η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε πως τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα φτάνοντας στα 480,2 εκατ. βαρέλια.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου συξήθηκαν για 10η εβδομάδα και είναι κατά περίπου 9% από τον μέσο όρο της πενταετίας, δίνοντας ώθηση και στη διαπραγμάτευση του «μαύρου χρυσού».

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης άγγιξαν τα 77,69 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,8%. Με βάση το συμβόλαιο με τις περισσότερες συναλλαγές, αυτό ήταν το υψηλότερο τελείωμα από τις 16 Φεβρουαρίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία του FactSet. Το Brent παράδοσης Μαΐου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 84,81 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1%. Η βενζίνη παράδοσης Απριλίου κέρδισε 0,2% στα 2,636 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε 1,6% στα 2,849 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Απριλίου διολίσθησε 1,3% στα 2,712 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Ξεκίνησε δειλά δειλά με κέρδη τον Μάρτιο

Ευρωαγορές: Απώλειες υπό το βάρος της επιτάχυνσης του πληθωρισμού

Το ύψος στο «κόστος» του χρήματος στην Ευρωζώνη θα συνεχίσει να αυξάνεται και μετά τον Μάρτιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider