Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο μετά την ΕΚΤ - Υπεραπόδοση των τραπεζών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο μετά την ΕΚΤ - Υπεραπόδοση των τραπεζών
Νέα κέρδη στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» τις τράπεζες.

Τελευταία ενημέρωση 16.00

Σε ανοδική τροχιά και σε σύμπνοια με το κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, μετά και τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, η οποία αύξησε εκ νέου τα βασικά της επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, προαναγγέλλοντας παράλληλα νέα αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου κατά 0,5%.

Επιπλέον, σε ήπια αύξηση της τιμής στόχου για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών προχώρησε η Goldman Sachs, καθώς η εγχώρια αγορά έχει καταγράψει μια έντονη ανοδική κίνηση (10,08%), υπεραποδίδοντας σημαντικά έναντι των ευρωπαϊκών διεθνών αγορών και των ΗΠΑ από τις αρχές του έτους, φτάνοντας σε επίπεδα πέριξ των 1.025 μονάδων.

Ως προς τα του εγχώριου ενδιαφέροντος και έπειτα από σειρά επιτυχημένων εκδόσεων ομολόγων την τελευταία τριετία συνολικού ύψους 2,8 δισ. ευρώ, η Alpha Bank άντλησε χθες από τις αγορές 400 εκατ. ευρώ, μέσω της έκδοσης ομολόγου Additional Tier 1, που συγκέντρωσε το υψηλό ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας. Αξιοποιώντας το θετικό momentum των αγορών και την πρόσφατη αναβάθμιση από τον οίκο Fitch σε B+, η ζήτηση για το ομόλογο υπερέβη σημαντικά τον αρχικό στόχο των Ευρώ 300 εκατ. κατά 5,7 φορές, με τις προσφορές να προσεγγίζουν τα Ευρώ 1,80 δισ. προερχόμενες από περισσότερους από 190 επενδυτές. Σε συνέχεια του υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος, η Τράπεζα αποφάσισε τη μεγέθυνση της έκδοσης, αντλώντας τελικά 400 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,45% στις 1.031,90 μονάδες με τον τζίρο στα 93,33 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,62% για τον FTSE 25 που φτάνει πλέον στις 2.511,21 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει νέο ράλι 1,3% στις 802,17 μονάδες.

Στις τράπεζες, η μετοχή της Alpha σημειώνει άνοδο 1,13% στα 1,2945 ευρώ, η ΕΤΕ βρίσκεται στο 0,83% και στα 4,47 ευρώ και η Eurobank στο 2,26% και στα 1,3145 ευρώ. Ισχυρή άνοδος και για την Πειραιώς στο 2,24% και στα 1,813 ευρώ.

Με κέρδη άνω του 1% και η ΔΕΗ που φτάνει τα 7,49 ευρώ, ενώ και η Aegean καταγράφει ράλι 2,61% στα 6,68 ευρώ. Με ήπιο θετικό πρόσημο ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η συντηρητική εκτίμηση της Goldman Sachs για το Χρηματιστήριο μετά το «ράλι» - Πού βάζει τώρα τον πήχη

Η MYTILINEOS και η Saint-Gobain υπέγραψαν 10ετές PPA στην Ιταλία

Hellenic Hydrogen: Επίσημη σύσταση της κοινοπρακτικής εταιρείας των Motor Oil και ΔEH

gazzetta
gazzetta reader insider insider