Wall Street: Ανοδικά οι τεχνολογικές μετοχές, με «καύσιμο» από τη Netflix

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανοδικά οι τεχνολογικές μετοχές, με «καύσιμο» από τη Netflix
H αμερικανική πλατφόρμα streaming κατέγραψε σημαντικά μεγαλύτερη άνοδο στους νέους συνδρομητές δ' τριμήνου από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τελευταία ενημέρωση 17:44

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες της Wall Street κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής, με τις τεχνολογικές μετοχές να ενισχύονται από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Netflix μετά από το καμπανάκι της λήξης χθες.

Yπενθυμίζεται, πως η αμερικανική πλατφόρμα streaming κατέγραψε σημαντικά μεγαλύτερη άνοδο στους νέους συνδρομητές δ' τριμήνου από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη. Οι νέοι συνδρομητές της Netflix ανά τον κόσμο έφτασαν τα 7,66 εκατ. έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 4,5 εκατ. νέων συνδρομητών. Η μετοχή της την Παρασκευή κερδίζει άνω του 7,5%.

Ο Dow Jones και ο S&P προέρχονται από ένα τριήμερο πτωτικό σερί, ενώ και οι τρεις βασικοί δείκτες είναι καθοδόν για να κλείσουν την εβδομάδα με απώλειες, επηρεασμένοι από τις εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων που δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,10% στις 33.079 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,50% στις 3.918 μονάδες, και ο Nasdaq ενισχύεται 1,01% στις 10.961 μονάδες.

Σε επίπεδο στοιχείων, οι πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,5% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών. Οι συνολικές πωλήσεις για το έτος μειώθηκαν κατά 17,8% από το 2021.

Επιχειρηματικά νέα

Ωστόσο, αν και η Netflix εξέπληξε θετικά με τα αποτελέσματα της, δεν εμφανίζει σημάδια ακμής όλος ο τεχνολογικός κλάδος.

Στην Twitter, κορυφαίοι διαφημιστές μείωσαν τις δαπάνες τους μετά την εξαγορά του Έλον Μασκ, προκαλώντας σοκ στην κυρίαρχη πηγή εσόδων της εταιρείας. 14 από τους 30 τοπ διαφημιστές στην Twitter έκοψαν εντελώς όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα από τις 27 Οκτωβρίου και την ανάληψη του Μασκ, ενώ τέσσερις διαφημιστές μείωσαν τις δαπάνες μεταξύ 92% και 98,7% μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον, σε χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, ακολουθώντας την τάση για μαζικές περικοπές προσωπικού στις οποίες προχωρούν οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου. Σύμφωνα με εσωτερικό memo που έφτασε στην κατοχή του Reuters, η Alphabet ετοιμάζεται να περικόψει 12.000 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Χάκερς υπέκλεψαν δεδομένα από 37 εκατ. πελάτες της T-Mobile

Η ΕΚΤ αναγνωρίζει τον κίνδυνο και ανοίγει «παράθυρο» σε Βρυξέλλες/Λουξεμβούργο (ESM) για στήριξη της βιομηχανίας

TikTok: Προειδοποίηση από την ΕΕ για να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες για τα social media

gazzetta
gazzetta reader insider insider