Wall Street: Συνέχισε δυναμικά πριν τα αυριανά πληθωριστικά στοιχεία

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνέχισε δυναμικά πριν τα αυριανά πληθωριστικά στοιχεία
O Nasdaq την Τετάρτη κατέκτησε ένα κερδοφόρο σερί 4 συνεδριάσεων και ο Dow Jones έκανε «άλμα» 250 μονάδων.

Δεν πτοήθηκαν από την αναμονή για τα αυριανά στοιχεία πληθωρισμού οι επενδυτές στη Wall Street και συνέχισαν το καλό κλίμα που επικρατεί μέχρι τώρα στο αμερικανικό χρηματιστήριο για όσο διαρκεί το 2023, με τον Nasdaq την Τετάρτη να κατακτά ένα κερδοφόρο σερί 4 συνεδριάσεων και με τον Dow Jones να κάνει «άλμα» 250 μονάδων.

Το «ράλι ανακούφισης» του νέους έτους, μέχρι στιγμής, έχει ευνοήσει ιδιαίτερα μετοχές υψηλού ρίσκου, όπως είναι οι τεχνολογικές, αν και δεν έχουν αποτιναχθεί εντελώς τα «σύννεφα» ανησυχίας πάνω από την αμερικανική αγορά ενόψει της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και νέων αυξήσεων επιτοκίων από πλευράς Fed.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones κέρδισε 0,80% ή 268 μονάδες στις 33.856 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,26% στις 3.968 μονάδες, και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,76% στις 10.931 μονάδες.

Στο μεταξύ, στην ειδησεογραφία της ημέρας στις ΗΠΑ, κυριάρχησε το «χάος» στις αεροπορικές μεταφορές της χώρας από απαγόρευση που είχε επιβάλει νωρίτερα την Τετάρτη η FAA για το σύνολο των εγχώριων πτήσεων της χώρας λόγω τεχνικών προβλημάτων. Τουλάχιστον 4.500 πτήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ κατέγραψαν καθυστερήσεις, ενώ πάνω από 700 πτήσεις ακυρώθηκαν εντελώς. Παράλληλα ακυρώθηκαν πάνω από 100 πτήσεις εσωτερικού ή δρομολόγια αεροσκαφών προς ή από τις ΗΠΑ, προκαλώντας μεγάλες απώλειες προσυνεδριακά στις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, όπως Delta, American, United, Southwest και άλλες.

Εμπορεύματα

Άνοδο κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, κλείνοντας μάλιστα σε υψηλό 8μήνου. Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 0,1% ή 2,40 δολάρια, κλείνοντας στα 1.878,90 δολάρια η ουγγιά στην Comex, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 6 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έχασε 18 σεντς ή 0,8% στα 23,481 δολάρια η ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 3,80 δολάρια ή 0,2% στα 1.781,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου έχασε 4,20 δολάρια ή 0,4% στα 1.804,3 δολάρια η ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου ενισχύθηκε 9 σεντς ή 2,2% στα 4,166 δολάρια η λίβρα, στο υψηλότερο κλείσιμο από τον Ιούνιο.

Νέα άνοδο επεφύλασσε η συνεδρίαση της Τετάρτης για τις τιμές του πετρελαίου εξαιτίας των προσδοκιών για αυξημένη ζήτηση ενέργειας από την Κίνα, έστω και αν η έκθεση της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών στις έδειξε πως τα πετρελαϊκά αποθέματα στη χώρα σημείωσαν αύξηση-ρεκόρ σε εβδομαδιαία βάση. Έτσι, το αμερικάνικο αργό παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 1,30 δολάρια ή 1,7% στα 76,42 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το brent παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 1,30 δολάρια ή 1,6%, στα 81,40 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Η αναμονή των πληθωριστικών στοιχείων στις ΗΠΑ δεν επιβάρυνε τον Stoxx

Χρυσός: «Έπιασε» ξανά υψηλό 8 μηνών την Τετάρτη

Πετρέλαιο: Ούτε τα αποθέματα-ρεκόρ στις ΗΠΑ σταμάτησαν την άνοδο του

gazzetta
gazzetta reader insider insider