Πετρέλαιο: Αντέδρασε με άνοδο στο σενάριο μείωσης της ρωσικής παραγωγής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Αντέδρασε με άνοδο στο σενάριο μείωσης της ρωσικής παραγωγής
Το αργό τύπου brent έκλεισε τα 83,92 δολάρια, με άνοδο 2,94 δολαρίων ή 3,6%, ενώ το αργό WTI ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 79,56 δολ. το βαρέλι, με άνοδο 2,07 δολαρίων ή 2,7%.

Με κέρδος περίπου 3 δολαρίων έκλεισε η τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή ολοκληρώνοντας τη 2η διαδοχική εβδομάδα ανόδου μετά και τη παρέμβαση της Μόσχας η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειώσει την παραγωγή ως απάντηση στο πλαφόν των χωρών της G7 στις ρωσικές εξαγωγές.

Το αργό τύπου brent έκλεισε τα 83,92 δολάρια, με άνοδο 2,94 δολαρίων ή 3,6%, ενώ το αργό WTI ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 79,56 δολ. το βαρέλι, με άνοδο 2,07 δολαρίων ή 2,7%. Και τα δύο συμβόλαια συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Οκτώβριο.

Η Ρωσία ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή από 5% έως 7% ως απάντηση στο πλαφόν, μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού Alexander Novak.

Ο Novak ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα μείωσης της παραγωγής ως και κατά 700.000 βαρέλια ημερησίως (μείωση από 5% ως 7%) στις αρχές του 2023 αλλά και διακοπής των πωλήσεων σε όσες χώρες υιοθέτησαν την επιβολή του πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καύσιμα: Πόσο θα πληρώσουν οι Έλληνες για βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης – Ποια επιδόματα θα συνεχιστούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider