Απώλειες στο Χρηματιστήριο - Πιέσεις σε ΤΕΡΝΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στο Χρηματιστήριο - Πιέσεις σε ΤΕΡΝΑ
Οπισθοχώρηση στο Χρηματιστήριο. Πιέσεις σε ΤΕΡΝΑ - ΟΠΑΠ.

Τελευταία ενημέρωση 14:20

Την αγορά προς τα κάτω τραβάνε οι τίτλοι του ομίλου ΤΕΡΝΑ στη βάση του προσδoκώμενου deal με την First Sentier για την Τέρνα Ενεργειακή, με τον ΟΠΑΠ να ακολουθεί, τη στιγμή που διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται σε Ευρώπη και σε ΗΠΑ (futures Wall Street).

Τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται και στην ΕΚΤ, καθώς η πρόεδρός της, Κριστίν Λαγκάρντ εξήρε την ανάγκη ο πληθωρισμός να επιστρέψει στον στόχο της, τονίζοντας πως τα μηνύματα που πρέπει να εκπέμπονται προς το κοινό, είναι πως η ακρίβεια θα μειωθεί.

«Δεδομένης αυτής της εξαιρετικής αβεβαιότητας, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι να εφαρμόσουμε στην πραγματικότητα νομισματική πολιτική που να «εδραιώνει» τις προσδοκίες, ώστε αυτές οι προσδοκίες να παραμείνουν κοντά στον στόχο» επεσήμανε η επικεφαλής της ΕΚΤ στην Μπανγκόκ την Παρασκευή σύμφωνα με το Bloomberg.

Παράλληλα, η κα Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι οι προοπτικές θα παραμείνουν αβέβαιες για κάποιο χρονικό διάστημα. «Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο όπου το έδαφος μετατοπίζεται κάτω από τα πόδια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η ισχύς του δολαρίου έχει μικρότερο αντίκτυπο στην ευρωζώνη από ό,τι στις αναδυόμενες οικονομίες.

Νευρικότητα στην αγορά προκαλεί και η αντιπαράθεση κυβέρνησης - τραπεζών για το θέμα στήριξης των ευάλωτων στη βάση της ακρίβειας. Συγκεκριμένα, ισχυρή παρέμβαση με αυστηρό μήνυμα προς τις τράπεζες έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας τες να πληρώσουν από τα κέρδη τους τα μέτρα στήριξης των ευάλωτων και όχι να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.

Κατά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι τράπεζες «πρέπει κι αυτές να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, να στηρίξουν συνολικά τα ευάλωτα νοικοκυριά καθώς θα έχουν μια υψηλή κερδοφορία καθώς φαίνεται το 2022, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε και τη δημιουργία μιας νέας γενιάς κόκκινων δανείων». «Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μια θετική λύση για τους δανειολήπτες και τους καταθέτες αλλά και τις ίδιες τράπεζες που έχουν στηριχθεί πολύ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηχηρό «καμπανάκι» Λαγκάρντ για πληθωρισμό και ευρωζώνη: Αβέβαιες οι προοπτικές

Volvo Car: Αύξηση 12% των πωλήσεων τον Νοέμβριο

Το Υπερταμείο βραβεύθηκε για τις πρακτικές Κυκλικής Οικονομίας που εφαρμόζει

gazzetta
gazzetta reader insider insider