Πετρέλαιο: Οι συζητήσεις για πλαφόν στο ρωσικό αργό έριξαν πάνω από 3% την τιμή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι συζητήσεις για πλαφόν στο ρωσικό αργό έριξαν πάνω από 3% την τιμή
Το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχώρησε κατά 3,01 δολάρια/βαρέλι ή 3,7%, κλείνοντας στα 77,94 δολάρια/βαρέλι.

Σημαντική πτώση κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να επεξεργάζονται τις φήμες στους κόλπους της G7 περί επιβολής πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού πετρελαίου.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα μπορουσαν να συμφωνήσουν σε μία ανώτατη τιμή για το ρωσικό πετρέλαιο, με τους αξιωματούχους να συζητούν ένα επίπεδο στα περίπου 60 δολάρια το βαρέλι, μετέδωσε νωρίτερα η The Wall Street Journal.

Το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχώρησε κατά 3,01 δολάρια/βαρέλι ή 3,7%, κλείνοντας στα 77,94 δολάρια/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου brent, με τα συμβόλαια Ιανουαρίου να χάνουν 2,95 δολάρια ή 3,3% στα 85,14 δολάρια/βαρέλι στις συναλλαγές στο ICE Europe.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε πως οι συζητήσεις στους κύκλους της ΕΕ αναφορικά με το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού συγκλίνουν σε μία τιμή μεταξύ 65 και 70 δολαρίων το βαρέλι, εύρος αρκετά υψηλότερο από το κόστος παραγωγής της Ρωσίας αλλά και από αυτό για το οποίο πίεζαν ορισμένες χώρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιβολή του πλαφόν χρειάζεται την υποστήριξη όλων των κρατών μελών για να εγκριθεί, ωστόσο ένα πλαφόν στα επίπεδα των 65-70 δολαρίων θα έχει ελάχιστο αντίκτυπο στις συναλλαγές της Ρωσίας, η οποία ήδη πουλά το αργό της σε έκπτωση.

Το δημοσίευμα της WSJ ανέφερε πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θέλουν να ορίσουν το πλαφόν αρκετά ψηλά ώστε να δώσουν κίνητρο στη Ρωσία να συνεχίσει να πουλά αργό στην παγκόσμια αγορά, με την προ πολέμου τιμή στα περίπου 65 δολάρια το βαρέλι να προβάλλει ως πιθανό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι οι αγορές πετρελαίου θα είναι κλειστές την Πέμπτη για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος για τον χρυσό με το «βλέμμα» σε Fed και οικονομία

Πρακτικά Fed: Έρχονται σύντομα μικρότερες αυξήσεις στα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider