Με κέρδη άνοιξε η Wall Street την Τρίτη λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τα ασιατικά χρηματιστήρια που σημείωσαν άνοδο καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας υποχωρούν.
O Dow Jones ενισχύεται 0,67% στις 17.838 μονάδες, ο Nasdaq ανεβαίνει κατά 0,54% στις 5.136 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,70% στις 2.095 μονάδες.
Το βράδυ της Δευτέρας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε τη προσθήκη του κινεζικού γουάν στο καλάθι με τα αποθεματικά νομίσματα, μαζί με το ευρώ, το δολάριο, το γεν και τη στερλίνα.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,062.
Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,19% στα 41,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,35% στα 1.069 δολάρια ανά ουγκιά.