Άνοδος για τον χρυσό μετά την υποχώρηση δολαρίου και ομολόγων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για τον χρυσό μετά την υποχώρηση δολαρίου και ομολόγων
Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύτηκε την Τρίτη το πολύτιμο μέταλλο.

Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό την Τρίτη, που επωφελήθηκε από την εξασθένιση του δολαρίου αλλά και την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων, ενώ διάχυτη είναι η πεποίθηση στους επενδυτές πως η Fed δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα, μεγάλη αύξηση των επιτοκίων της.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου ανέβηκε 0,2% για να διαμορφωθεί στα 1.658 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,8%, στα 19,349 δολάρια η ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 2,5%, στα 1.918,80 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιανουαρίου διολίσθησε 0,7% στα 919,70 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 1%, στα 3,397 δολάρια ανά λίβρα.

«Χάρη στην πρόσφατη αποδυνάμωση των αποδόσεων των ομολόγων και του δολαρίου ΗΠΑ, ο χρυσός μπόρεσε να βρει κάποια ανακούφιση», δήλωσε ο Φαγουάντ Ραζακζάντα, αναλυτής αγοράς στο City Index και στο FOREX.

«Ωστόσο, σε σύγκριση με την ανάκαμψη που έχουμε δει στους δυτικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, το πολύτιμο μέταλλο έχει σαφώς χαμηλότερη απόδοση» πρόσθεσε.

Το βασικό ερώτημα για τους επενδυτές είναι «αν τα ομόλογα θα επαναλάβουν το sell-off τους, με τρεις μεγάλες κεντρικές τράπεζες να αποφασίζουν για τη νομισματική τους πολιτική αυτή την εβδομάδα, και ακόμη περισσότερες την επόμενη», έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά και τα εταιρικά αποτελέσματα - Η προσοχή στην ΕΚΤ

Πώς η Ευρώπη γεμίζει τις δεξαμενές της με φυσικό αέριο εν μέσω των ρωσικών «εκβιασμών»

ΕΕ: Έκτακτη Σύνοδος στις 24 Νοεμβρίου για την έγκριση των νέων μέτρων για την ενεργειακή κρίση - «Αγκάθι» το πλαφόν στο αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider