Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών, σε εσωτερική και διεθνή αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών, σε εσωτερική και διεθνή αγορά
η τιμή του φυσικού αερίου στην Ολλανδία παραμένει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα, και συγκεκριμένα υποχωρεί κατά 5,21% στα 94 ευρώ

Συνεχίζεται η σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών τόσο στην εσωτερική όσο και στην διεθνή αγορά ενέργειας καταγράφεται καθώς η τιμή του ρεύματος στην προημερήσια αγορά του ελληνικού χρηματιστηρίου υποχωρεί για τη σημερινή ημέρα στα 155 Euro ανά μεγαβατώρα.

Σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου στην Ολλανδία παραμένει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα, και συγκεκριμένα υποχωρεί κατά 5,21% στα 94 ευρώ, έχοντας βρεθεί έως τα 92,75 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως ενώ η τιμή του φυσικού αερίου στην ολλανδική αγορά έπεσε κάτω από τα 100 Euro ανά μεγαβατώρα για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούλιο και έκλεισε στο 96,5 ευρώ.

Στην ελληνική αγορά η πτώση της τιμής (κατά 34 % σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα) αντικατοπτρίζει την υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου και καταγράφεται παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι σήμερα σχετικά περιορισμένη (17 %). Στο σημερινό μείγμα κυριαρχούν οι μονάδες φυσικού αερίου με 35,6 % και οι εισαγωγές με 28% της αγοράς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Πού θα κινηθούν οι επιδοτήσεις Νοεμβρίου - Η πρόταση της αγοράς για τον «ενεργειακό τουρισμό»

Αέριο: Στην ατζέντα των υπουργών Ενέργειας το μεγαλύτερο «ψαλίδι» στην κατανάλωση – Τα αντίμετρα για τις τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider