Θετικό κλείσιμο εβδομάδας με κέρδη και την Παρασκευή για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό κλείσιμο εβδομάδας με κέρδη και την Παρασκευή για τον χρυσό
Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύτηκαν οι τιμές του χρυσού.

Ο χρυσός ολοκλήρωσε την τρέχουσα εβδομάδα με κέρδη καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσής του διαπραγμευτήκαν υψηλά, με αποτέλεσμα και οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου να κινηθούν σε ανεβασμένα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,2%, για να διαμορφωθεί στα 1.656,30 δολάρια η ουγγιά στο Comex, αφού νωρίτερα άγγιξε το χαμηλό δυόμισι ετών με τα 1.621,10 δολ. Σε επίπεδο εβδομάδας, οι τιμές έκλεισαν σχεδόν 0,5% υψηλότερα.

Το ασήμι Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 2%, φτάνοντας τα 19,066 δολάρια ανά ουγγιά, με εβδομαδιαία άνοδο 5,5%. Το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 3,6%, στα 2.005,50 δολάρια ανά ουγγιά, όμως για την εβδομάδα είχε κέρδη 0,4%. Η πλατίνα παράδοσης Ιανουαρίου ισχυροποιήθηκε 2,1% στα 933,90 δολάρια ανά ουγγιά με εβδομαδιαία άνοδο 4,4%. Τέλος, ο χαλκός Δεκεμβρίου σκαρφάλωσε 1,9%, στα 3,4745 δολάρια ανά λίβρα, ενώ για την εβδομάδα είδε άνοδο 1,5%.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χρυσός βρισκόταν υπό πίεση αλλά «ανέβηκε γρήγορα και απότομα» νωρίς την Παρασκευή μετά τις αναφορές για αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 75 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο και άλλες 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον Τζεφ Ράιτ, επικεφαλής επενδύσεων στη Wolfpack Capital.

«Η αγορά χρυσού έλαβε αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες... ως ένδειξη στροφής της Fed από το 2023 και οι τιμές του κινήθηκαν υψηλότερα. Ωστόσο, η άποψή μου είναι ότι ο χρυσός εξακολουθεί να πιέζεται και δεν θα μπορέσει να διατηρήσει κανένα ράλι για αρκετό καιρό» πρόσθεσε σύμφωνα με το ΜarketWatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές με το πολιτικό χάος στη Βρετανία να συνεχίζεται

Verizon: Πτώση 23% στα κέρδη για το γ' τρίμηνο - Απώλειες στους συνδρομητές από την αύξηση των τιμών

American Express: Μικρή αύξηση κερδών στο γ' τρίμηνο - Μεγάλη άνοδος στις προβλέψεις για ζημίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider