Πετρέλαιο: Διευρύνθηκαν την Παρασκευή οι εβδομαδιαίες απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Διευρύνθηκαν την Παρασκευή οι εβδομαδιαίες απώλειες
Το πετρέλαιο έχει διαγράψει περίπου τα μισά από τα κέρδη του Οκτωβρίου αυτή την εβδομάδα.

Κλείσιμο σε χαμηλότερα επίπεδα επεφύλασσε η Παρασκευή για τα συμβολαίου του πετρελαίου, διευρύνοντας έτσι και τις εβδομαδιαίες απώλειες στο 8% περίπου για την τιμή στις ΗΠΑ.

«Με πολλούς αναλυτές και οικονομολόγους να προβλέπουν τώρα μια ύφεση ως βασική προοπτική για το 2023, οι εκτιμήσεις της ζήτησης για τα πάντα, από ενεργειακά προϊόντα έως βιομηχανικά μέταλλα δέχονται πλήγμα», δήλωσε στο Marketwatch ο Tyler Richey του Sevens Report Research.

Το πετρέλαιο έχει διαγράψει περίπου τα μισά από τα κέρδη του Οκτωβρίου αυτή την εβδομάδα «χάρη στην αρνητική μετατόπιση της πολιτικής και των οικονομικών προοπτικών που μειώνουν τις προσδοκίες της ζήτησης, αλλά με τον OPEC+ να σοβαρεύει τα πράγματα με μέτρα πολιτικής στήριξης των τιμών αυτόν τον μήνα, η υποστήριξη από τα υψηλά επίπεδα των 70 δολαρίων έως στα χαμηλά των 80 δολαρίων λογικά θα διατηρηθεί στο εγγύς μέλλον».

Σε αυτά τα πλαίσια, το αμερικανικό αργό παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε 3,50 δολάρια ή 3,9%, στα 85,61 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο brent παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 2,94 δολάρια ή 3,1%, στα 91,63 δολάρια το βαρέλι με πτώση 6,4% για την εβδομάδα. Και το WTI και το brent διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 3 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι πρωτοβουλίες της HelleniQ Energy για μείωση του κόστους στο πετρέλαιο θέρμανσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider