Σε υψηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός - Ρεκόρ από τα τέλη Ιουνίου για το ασήμι

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός - Ρεκόρ από τα τέλη Ιουνίου για το ασήμι
Με τα πολύτιμα μέταλλα να επιχειρούν να ανακάμψουν μετά από τις ιδιαίτερα αρνητικές επιδόσεις που κατέγραψαν στο γ' τρίμηνο του έτους.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν για την Τρίτη τα συμβόλαια του χρυσού, «πατώντας» πάνω στο θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές και με τα πολύτιμα μέταλλα να επιχειρούν να ανακάμψουν μετά από τις ιδιαίτερα αρνητικές επιδόσεις που κατέγραψαν στο γ' τρίμηνο του έτους.

Η διάθεση των επενδυτών να υποθέσουν πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μπορεί να χαλαρώσει τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα έχει οδηγήσει σε τοποθετήσεις στην τιμή του χρυσού και των άλλων μετάλλων, με το ασήμι να κλείνει την Τρίτη σε πολύμηνο υψηλά.

Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου, κέρδισαν 1,7% ή 25,5 δολάρια στα 1.730,50 δολάρια ανά ουγγιά, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Τα συμβόλαια του ασημιού, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκαν 2,5% ή 51 σεντ, στα 21,099 δολάρια ανά ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο τους από τις 27 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider