Χρηματιστήριο Αθηνών: Κανονικά η συνεδρίαση της Τετάρτης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο Αθηνών: Κανονικά η συνεδρίαση της Τετάρτης
Η αυριανή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί κανονικά, μετά την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του που σημειώθηκε σήμερα.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα συνεδριάσει κανονικά την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από τη διοίκηση του Ομίλου.

Μάλιστα, η Διοίκηση του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών εκφράζει την λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο επενδυτικό κοινό.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης σημειώθηκε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα ΟΑΣΗΣ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την «αδυναμία ομαλής εξυπηρέτησης των εφαρμογών ενός σημαντικού αριθμού Μελών του».

Η αιτία του προβλήματος εντοπίστηκε σε σφάλμα του λογισμικού που ευθύνεται για την επικοινωνία των εφαρμογών των μελών με το σύστημα διαπραγμάτευσης (ODL Gateway), και δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη αποκατάστασή του για το σύνολο των μελών εντός του χρόνου λειτουργίας της αγοράς. Για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των απαιτούμενων λειτουργιών (ενδεικτικά: υπολογισμός τιμών κλεισίματος προϊόντων και δεικτών, παραγωγή αρχείων εκκαθάρισης και διακανονισμού, ενημέρωση μελών και data vendors) η αγορά επαναλειτούργησε στις 17:20. Οι τιμές κλεισίματος προσδιορίστηκαν με βάση τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας του ATHEX και τις σχετικές Αποφάσεις (Απόφαση 22).

Όπως έγραψε νωρίτερα το insider.gr, οι επενδυτές στη μισή συνεδρίαση κατάφεραν να επαναφέρουν την αγορά σε επίπεδα υψηλότερα των 830 μονάδων χωρίς ωστόσο να είναι ενδεικτικό του κλίματος, καθώς η αγαπημένη συνήθεια των πωλητών είναι να ενεργοποιούνται στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, ενώ οποιαδήποτε αντίδραση πωλείται με περισσή ευκολία από τους επενδυτές.

Ως προς το τι έγραψε το ταμπλό στη σημερινή συνεδρίαση... ο Γενικός Δείκτης «έκλεισε» με άνοδο 0,67% στις 834,91 μονάδες, με τον FTSE 25 στις 2.003,29 μονάδες και τον τραπεζικό στο -0,52% και στις 527,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος έφτασε στα 27,15 εκατ. ευρώ και 6,39 εκατ. ευρώ αφορούν σε πακέτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εφιαλτική πρόβλεψη για αύξηση 2 τρισ. στους λογαριασμούς ρεύματος στην Ευρώπη έως το 2023

«Τα χειρότερα είναι μπροστά»: Ηχηρή προειδοποίηση Uniper μετά τη ρωσική διακοπή ροών στην Ευρώπη

Πτωτικές διαθέσεις στη Wall Street σε συνέχεια του αρνητικού σερί τριών εβδομάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider