Μικτά τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, παρά τις χθεσινές απώλειες, με τις αγορές να δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης.

Τελευταία Ενημέρωση 12:20

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, παρά τα πρωινά κέρδη, με τις αγορές να δοκιμάζονται από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών και την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,4%, ενώ ο Euro Stoxx 50 καταγράφει οριακές μεταβολές αλλάζοντας πρόσημο.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει κέρδη 0,24%, στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί 0,05%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,12%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,43%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,14%.

Στα μακροοικονομικά, στη Γερμανία, οι νέες παραγγελίες στον μεταποιητικό τομέα σημείωσαν πτώση για 6ο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο, αντανακλώντας την εξασθένηση της ζήτησης για αγαθά εξαιτίας του αυξανόμενου κόστους και υψηλών τιμών ενέργειας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis, οι εργοστασιακές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, με τους οικονομολόγους, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, να έχουν προβλέψει μείωση των παραγγελιών κατά 0,5%.

Στα επιχειρηματικά, η Siemens Energy AG μπαίνει στον γερμανικό δείκτη blue-chip DAX, αντικαθιστώντας τη HelloFresh SE, η οποία θα μεταφερθεί στο MDAX, όπως ανακοίνωσε η Deutsche Boerse AG. Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ από τις 19 Σεπτεμβρίου, ανέφερε η Deutsche Boerse.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν τη Δευτέρα με πτώση, έπειτα από από την ανακοίνωση του ρωσικού κρατικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom ότι οι ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 θα σταματήσουν επ' αόριστον, λόγω απαιτήσεων επισκευής. Σήμερα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Vitaly Markelov δήλωσε ότι οι ροές φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 δεν θα ξαναρχίσουν έως ότου η Siemens Energy επισκευάσει τον ελαττωματικό εξοπλισμό.

Στη Βρετανία, η στερλίνα βρέθηκε να ενισχύεται 0,6% έναντι του δολαρίου, αφού το Bloomberg ανέφερε ότι η επερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας έχει συντάξει σχέδια για «πάγωμα» των λογαριασμών ενέργειας για τα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια προσπάθεια να μετριάσει την κρίση κόστους ζωής της χώρας.

Ασία

Στην Ασία, τα χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο στην πλειοψηφία τους. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχώρησε 0,12%. Στην Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε στο +1,36%, ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 1,04%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία ενισχύθηκε 0,03%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο 0,26% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο -0,38%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider