Μεγάλη κέρδη για το πετρέλαιο, στον απόηχο των εξελίξεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη κέρδη για το πετρέλαιο, στον απόηχο των εξελίξεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Η απόκριση των ΗΠΑ στην Τεχεράνη περιόρισε τις πιθανότητες για επιστροφή του ιρανικού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Άνοδο κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου για την Τετάρτη, σε μια μέρα που χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις για τον «μαύρο χρυσό», με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι αρχικές προσδοκίες για μια ενδεχόμενη συμφωνία των ΗΠΑ με την Τεχεράνη γρήγορα εξανεμίστηκαν μετά από τα αιτήματα των Αμερικανών για μια επιστροφή στη διεθνή συμφωνία του 2015.

Η απόκριση των ΗΠΑ περιόρισε τις πιθανότητες για επιστροφή του ιρανικού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ενισχύοντας τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης του «μαύρου χρυσού».

Εξάλλου, η παραγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία για τον Αύγουστο αναμένεται να εμφανίσει κάμψη για πρώτη φορά τους τελευταίους 4 μήνες, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Οκτωβρίου, κέρδισαν 1,2% ή 1,15% στα 94.89 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Οκτωβρίου, το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) κατέγραφαν άνοδο 1% ή 99 σεντ στα 101.21 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρή πτώση στα αποθεματικά πετρελαίου των ΗΠΑ - Πτωτική αντίδραση στο αργό

Έντονη μεταβλητότητα στο πετρέλαιο, με την προσοχή στον ΟΠΕΚ+

gazzetta
gazzetta reader insider insider