Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο, πριν από τον ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο, πριν από τον ΟΠΕΚ+
Οριακά πάνω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι το brent για την Τρίτη.

Με μικρή άνοδο έκλεισαν την Τρίτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ της ΗΠΑ και της Κίνας και στις αποφάσεις του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ+).

Την Τετάρτη διεξάγεται η συνεδρίαση της τεχνικής επιτροπής του ΟΠΕΚ+ για τον Αύγουστο, με τους αναλυτές να αναμένουν πως δεν θα προκύψει ιδιαίτερη αλλαγή στον στόχο παραγωγής «μαύρου χρυσού» για τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο ΟΠΕΚ+ αναμένει πως το πλεόνασμα πετρελαίου στις διεθνείς αγορές για το 2022 θα διαμορφωθεί χαμηλότερα των προηγούμενων εκτιμήσεων, στα 200.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα έναντι 800.000 βαρελιών ανά ημέρα στην προηγούμενη πρόβλεψη.

Η κίνηση στις αγορές

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, κέρδισαν 53 σεντ ή 0,6% στα 94.42 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Οκτωβρίου, το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), ενισχύονταν 35 σεντ ή 0,34% στα 100.36 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΠΕΚ: Σε υψηλό 2 ετών η παραγωγή πετρελαίου για τον Ιούλιο - «Ψαλίδι» στις εκτιμήσεις για το πλεόνασμα του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider