Χρηματιστήριο: Σε πτώση αν και «μαζεύονται» οι αρχικές απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Σε πτώση αν και «μαζεύονται» οι αρχικές απώλειες
Σε πτωτική τροχιά επανέρχεται την Τετάρτη το χρηματιστήριο, εν μέσω ανάλογου κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ανησυχία για την πορεία της οικονομίας εντείνεται.

Τελευταία ενημέρωση 13:41

Σε πτωτική τροχιά επανέρχεται την Τετάρτη το χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ανάλογου κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ανησυχία για την πορεία της οικονομίας εντείνεται, αν και καταφέρνει να περιορίσει τις αρχικές απώλειες.

Οι χθεσινές δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, πως προτίθεται να αυξήσει τα επιτόκια με ταχύτερο ρυθμό -εάν χρειαστεί- στο ενδεχόμενο που ο πληθωρισμός συνεχίσει να «ανεβάζει ταχύτητα» εντείνουν τις ανησυχίες ιδιαίτερα σε χώρες της Ευρωζώνης με υψηλό δημόσιο χρέος, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, που μπορεί να κληθούν να λάβουν νέα δημοσιονομικά μέτρα ώστε να μην δουν το κόστος δανεισμού τους να ανεβαίνει.

Την ίδια στιγμή, ήπια ύφεση, το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, προβλέπουν για τη ζώνη του ευρώ οικονομολόγοι της Morgan Stanley, εν μέσω των μειωμένων ενεργειακών προμηθειών από τη Ρωσία. Παρά την επιβράδυνση, οι οικονομολόγοι επεσήμαναν ότι με τον πληθωρισμό τόσο υψηλό εξακολουθούν να αναμένουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξάνει το επιτόκιο καταθέσεων σε κάθε συνεδρίαση φέτος και φτάσει στο 0,75% τον Δεκέμβριο, αν και παραδέχθηκαν ότι θα μπορούσε να σταματήσει μετά τον Σεπτέμβριο εάν επιδεινωθούν οι προοπτικές.

Η κίνηση στα ταμπλό

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 822,30 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,20% με τζίρο στα 30,28 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,89%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ με 2,91%, του ΟΤΕ με 1,59% και της Motor Oil με 0,91%. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ με 2,53%, των ΕΛΠΕ με 1,72% και της Τέρνα Ενεργειακή με 1,68%.

Από τους επιμέρους δείκτες σε θετικό έδαφος είναι οι Τηλεπικοινωνίες με κέρδη 1,71% και οι Κατασκευές με 0,09% ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν το Εμπόριο με -2,18% και οι Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με -2,11%. Οι Τράπεζες χάνουν 0,62%.

Ανοδικά κινούνται 37 μετοχές, 61 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Intrakat με 13,88% και Intrakom με 10,26% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Ακρίτας που άγγιξε το -20% και Moda Bagno με -7,88%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Ύφεση στην Ευρωζώνη το τελευταίο τρίμηνο του 2022

Λαγκάρντ: Υποβαθμίζει τις ανησυχίες για την ύφεση - Η ΕΚΤ «θα κινηθεί ταχύτερα», εάν χρειαστεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider