Ισχυρές απώλειες στις ασιατικές αγορές λόγω των αυξήσεων στα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρές απώλειες στις ασιατικές αγορές λόγω των αυξήσεων στα επιτόκια
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Μεγάλη υποχώρηση κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια για τη Δευτέρα, στον απόηχο της νευρικότητας που προκαλούν στις διεθνείς αγορές οι επόμενες κινήσεις των ισχυρών κεντρικών τραπεζών.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η διήμερα συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που αναμένεται την Τετάρτη να ανακοινώσει νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, οι αγορές ανέμεναν πως η αύξηση θα ανερχόταν σε 50 μονάδες βάσης, αλλά μετά από τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία (έφτασε το 8,6%, σε υψηλό 41 ετών), αναμένεται ακόμα και μεγαλύτερη αύξηση, έως και 75 μονάδες βάσης.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στην Ιαπωνία έχασε 1,25% στις 26.897 μονάδες, ο ASX/200 στην Αυστραλία παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας, ο Kospi στη Νότια Κορέα έχασε 3,43% στις 2.506 μονάδες, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite διολίσθησε 1,27% στις 3.242 μονάδες και ο Shenzhen Component απώλεσε 0,90% στις 11.926 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έπεσε 3,41% στις 21.061 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider