Πετρέλαιο: Αμετάβλητο το WTI - Οριακά κέρδη για το Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Αμετάβλητο το WTI - Οριακά κέρδη για το Brent
Η αγορά αναμένει τις νεότερες εξελίξεις αναφορικά με το εμπάργκο που αναμένεται να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εισαγωγές ρωσικού αργού.

Οριακή άνοδο κατέγραψαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αγορά αναμένει τις νεότερες εξελίξεις αναφορικά με το εμπάργκο που αναμένεται να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εισαγωγές ρωσικού αργού, με την στάση της Ουγγαρίας να εξακολουθεί να αποτελεί τον «άγνωστο Χ», καθώς η χώρα της κεντρικής Ευρώπης επαναλαμβάνει τις ανησυχίες της για τις επιπτώσεις του μέτρου.

Σε αυτό το κλίμα, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουλίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στα 110,29 δολάρια/βαρέλι, παραμένοντας ουσιαστικά αμετάβλητα σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο.

Ήπια άνοδος για το ευρωπαϊκό αργό τύπου brent, με τα συμβόλαια Ιουλίου να διαμορφώνονται στα 113,42 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 0,8% ή 0,87 δολαρίων/βαρέλι.

Την ίδια στιγμή, «άλμα» 8,2% σημείωσαν τα συμβόλαια Ιουνίου για το αμερικανικό φυσικό αέριο, που έκλεισαν στα 8,744 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, ενώ μικρή πτώση 1% στα 3.798 δολάρια/γαλόνι διαμορφώθηκε η τιμή της βενζίνης παραδόσεως Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ράλι ανακούφισης στην Wall Street - Κέρδη 600 μονάδων για τον Dow Jones

Τρίτη διαδοχική άνοδος για την τιμή του χρυσού

gazzetta
gazzetta reader insider insider