Τρίτη διαδοχική άνοδος για την τιμή του χρυσού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρίτη διαδοχική άνοδος για την τιμή του χρυσού
H τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 5,70 δολάρια ή κατά 0,3% στα 1.847,80 δολ.

Ήπια άνοδο κατέγραψε η τιμή του χρυσού, κατοχυρώνοντας κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς το δολάριο «οπισθοχώρησε» από τα πρόσφατα υψηλά του καθιστώντας φθηνότερα τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου.

Αναλυτικότερα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 5,70 δολάρια ή κατά 0,3% στα 1.847,80 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με το κίτρινο μέταλλο να έχει αφήσει μόλις πίσω του τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες πτώσης. Το τελευταίο σερί ανόδου ώθησε σήμερα τον χρυσό στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία της Dow Jones Market Data.

Η ανοδική τάση «πατά» πάνω στην εξασθένιση του δολαρίου έναντι έξι βασικών ανταγωνιστών του. Το ισχυρότερο δολάριο μπορεί να επιδράσει αρνητικά στα εμπορεύματα που αποτιμώνται στο αμερικανικό νόμισμα, καθώς τα καθιστά ακριβότερα στους χρήστες άλλων νομισμάτων.

Στο μεταξύ, το ασήμι παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο 0,2% στα 21,723 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός Ιουλίου κατέγραψε άνοδο 1,7% στα 4,3455 δολάρια ή λίβρα, ενώ η πλατίνα Ιουλίου κέρδισε 1% στα 950,30 δολ. ανά ουγγιά. Το παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,45% στα 1.966,70 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider