Εβδομαδιαία άνοδος 1,7% για τον χρυσό - Έσπασε το χειρότερο πτωτικό σερί από το 2018

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομαδιαία άνοδος 1,7% για τον χρυσό - Έσπασε το χειρότερο πτωτικό σερί από το 2018
Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο χρυσός κέρδισε 1,7% και έσπασε το πτωτικό σερί των προηγούμενων τεσσάρων εβδομάδων,

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με το άνοιγμα ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Παρασκευής ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές στάφηκαν προς τα κρατικά ομόλογα και το δολάριο για «ασφάλεια», την ώρα που η Wall Street κλείνει την εβδομάδα με sell off.

Όμως ο χρυσός είχε την πρώτη κερδοφόρα εβδομάδα μετά από έναν μήνα απωλειών. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιούνιου, ενισχύθηκαν λιγότερο από 0,1% ή 0,90 σεντς στα 1.842,10 δολάρια ανά ουγγιά στον Comex.

Να θυμίσουμε πως την Πέμπτη κατέγραψε άνοδο 1,4% φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο χρυσός κέρδισε 1,7% και έσπασε το πτωτικό σερί των προηγούμενων τεσσάρων εβδομάδων, το οποίο ήταν και το μεγαλύτερο από τις 17/08/2018, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones Market Data.

Οι τίτλοι του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών (Treasurys) κατέγραψαν ράλι αυτή την εβδομάδα, ενώ σήμερα ένα ισχυρό selloff στην Wall Street έχει φέρει τον S&P 500 στα όρια της «bear market» με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αναζητούν καταφύγιο στα «ασφαλή» assets.

Οι αποδόσεις των ομολόγων που δείχνουν να υπαναχωρούν μπορούν να δώσουν κάποιο περιθώριο για κέρδη στον χρυσό.

«Η πτώση των ομολόγων αποτέλεσε το σημαντικότερο έναυσμα για την ανάκαμψη του χρυσού χθες, επομένως η θετική δυναμική θα μπορούσε να είναι βραχύβια, καθώς η μεσοπρόθεσμη τάση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων παραμένει θετική λόγω αύξησης των επιτοκίων», ανέφερε σε σημείωμά της η Ipek Ozkardeskaya, αναλύτρια της Swissquote Bank και πρόσθεσε πως «η Federal Reserve κήρυξε τον πόλεμο κατά του πληθωρισμού και θα αυξήσει τα επιτόκια. Τα υψηλότερα επιτόκια θα έχουν άμεσα θετικό αντίκτυπο στις αποδόσεις των ομολόγων».

Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου έχασε 23 σεντς ή 1,1%, στα 21,674 δολάρια ανά ουγγιά. Το πιο ενεργό συμβόλαιο σημείωσε άνοδο της τάξης του 3,3% στην εβδομάδα, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 14 Απριλίου, σύμφωνα με το Dow Jones Market Data.

Ο χαλκός Ιουλίου σημείωσε πτώση 0,2% στα 4,275 δολάρια ανά λίβρα. Η πλατίνα έχασε 1,3% κλείνοντας στα 941,10 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 2%, στα 1.939,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 4 ετών το ρούβλι έναντι του δολαρίου - Μερική άρση των περιορισμών στις συναλλαγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider