Θετική αντίδραση για τον χρυσό, μετά από τα πολύμηνα χαμηλά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετική αντίδραση για τον χρυσό, μετά από τα πολύμηνα χαμηλά
Τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου κέρδισαν 0,3% ή 5,80 δολάρια στα 1.814 δολάρια ανά ουγγιά.

Με άνοδο μπήκε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να αντιδρά μετά από τις σημαντικές απώλειες που δέχθηκε στις περασμένες συνεδριάσεις, φτάνοντας σε κοντά σε ετήσιο χαμηλό την Παρασκευή.

Οι προβληματισμοί στις διεθνείς αγορές για την πορεία των πληθωριστικών πιέσεων και τις αυξήσεις των επιτοκίων από τις ισχυρές κεντρικές τράπεζες φάνηκε να υποχωρούν τη Δευτέρα, με τους επενδυτές ωστόσο να μην εμφανίζονται έτοιμοι να αφήσουν πίσω τους τις εν λόγω ανησυχίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό δολάριΟ -που θεωρείται βασικός «ανταγωνιστής» για τον χρυσό- υποχώρησε στην αγορά συναλλάγματος αλλά μένοντας κοντά στα υψηλά 20 ετών που έφτασε την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, κέρδισαν 0,3% ή 5,80 δολάρια στα 1.814 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασαν κάτω από τα επίπεδα των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά. Την Παρασκευή, τα συμβόλαια του χρυσού έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών.

Στην κίνηση των άλλων μετάλλων, τα συμβόλαια του ασημιού, παράδοσης Ιουλίου, ενισχύθηκαν 2,59% ή 0,5 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020 όπου βρέθηκαν την Παρασκευή.

Η πλατίνα απώλεσε 0,71% και το παλλάδιο κέρδισε 3,8%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider