Σημαντική άνοδος ωθεί το Χρηματιστήριο στις 870 μονάδες - Ξεχωρίζουν τα κέρδη σε ΕΤΕ και Mytlineos

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντική άνοδος ωθεί το Χρηματιστήριο στις 870 μονάδες - Ξεχωρίζουν τα κέρδη σε ΕΤΕ και Mytlineos
Με κέρδη κοντά στο 3% ενισχύεται η ελληνική αγορά, «πατώντας» στο θετικό κλίμα από τα διεθνή χρηματιστήρια.

Τελευταία ενημέρωση 15:28

Ακόμα μεγαλύτερη κέρδη από το άνοιγμα της συνεδρίασης σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, με την ελληνική αγορά να φαίνεται πως θα ανακτήσει τις χθεσινές ισχυρές απώλειες και να κινείται εκ νέου κοντά στα επίπεδα των 870 μονάδων.

Εισροές καταγράφονται στις δύο μετοχές που εισέρχονται στον MSCI Greece Standard, με την Εθνική Τράπεζα στο +6,44%, και την Μυτιληναίος στο +3,30%.

Στο θετικό κλίμα συμβάλλουν τα κέρδη στα ξένα χρηματιστήρια, με όρεξη των επενδυτών για τοποθετήσεις στα ταμπλό παρά το κλίμα ανησυχίες που παραμένει για την αύξηση των επιτοκίων των ισχυρών κεντρικών τραπεζών και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών ανεβαίνει 2,38% στις 866,33 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 85,43 εκατ. ευρώ.

Ανά κλάδους, οι τράπεζες σημειώνουν άνοδο 4,45%, ο δείκτης Large Cap κέρδη 2,51%% και ο δείκτης Mid Cap ενισχύεται 0,9%.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και του Μυτιληναίου μπήκαν στον δείκτη MSCI Standard Greece, από τον δείκτη Small Cap που ήταν μέχρι χθες το βράδυ. Οι αλλαγές θα λάβουν χώρα στο κλείσιμο της 31ης Μαΐου. Πλέον, ο MSCI Greece Standard αποτελείται από 8 μετοχές, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, ΕΤΕ και Μυτιληναίος.

Στα εταιρικά νέα, μονοετές κοινό ομολογιακό δάνειο, συνολικής ονομαστικής αξίας 7 εκατ. ευρώ, με κάλυψη από την Εθνική Τράπεζα, υπέγραψε την Πέμπτη 12/05/2022 η Έλτον. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το δάνειο έχει δυνατότητα ανανέωσης για δύο επιπλέον έτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρή αντίδραση στις ευρωαγορές, με κέρδη κοντά και άνω του 1,5%

gazzetta
gazzetta reader insider insider