Wall Street: Ξανά σε «ελεύθερη πτώση» στη «σκιά» του πληθωρισμού - Σε χαμηλό 2022 ο S&P

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ξανά σε «ελεύθερη πτώση» στη «σκιά» του πληθωρισμού - Σε χαμηλό 2022 ο S&P
Το «κόκκινο» επικρατεί και πάλι στους δείκτες του αμερικάνικου χρηματιστηρίου, παρά τις προσπάθειες για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος νωρίτερα.

Τελευταία ενημέρωση 21:02

Το «κόκκινο» επικρατεί και πάλι στους δείκτες του αμερικάνικου χρηματιστηρίου, παρά τις προσπάθειες για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος νωρίτερα, με την «σκιά» του πληθωρισμού να πέφτει βαριά πάνω στους επενδυτές θρέφοντας τους φόβους και τις ανησυχίες τους για την πορεία της οικονομίας.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 1,39% ή 441 μονάδες, στις 31.392 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,39% στις 3.879 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,55% στις 11.188 μονάδες.

Σε υψηλά επίπεδο παρέμειναν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα των πληθωριστικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 11% έναντι 11,2% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 10,7%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,,5% από 1,4% τον Μάρτιο και εντός των προβλέψεων των αναλυτών. Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός των τιμών ενέργειας και τροφίμων, σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 8,8% από 9,2% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μέτρηση στο 8,9%. Ο μηνιαίος δομικός πληθωρισμός έφτασε το 0,4% από 1% τον Μάρτιο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για μέτρηση στο 0,6%. Υπενθυμίζεται πως τα στοιχεία έρχονται μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες, δείχνοντας τον πληθωρισμό στο 8,3% για τον Απρίλιο.

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 203.000 την περασμένη εβδομάδα από 202.000 αιτήσεις προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 193.000 αιτήσεις. Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασαν στα 1,34 εκατ. έναντι 1,38 εκατ. προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,37 εκατ. αιτήσεις.

Σε επιχειρηματικά νέα, ανεστάλη η διαπραγμάτευση δύο μετοχών, επονομαζόμενων και ως meme stocks, καθώς «κόντρα» στο κλίμα του τελευταίου μήνα, η μετοχή της GameStop κερδίζει 30% και της AMC Entertainment πάνω από 20%. Στην πορεία της συνεδρίασης η διαπραγμάτευση τους έχει ανασταλεί ήδη αρκετές φορές λόγω της αυξημένης μεταβλητότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Ευρείες απώλειες και ξεπούλημα στο Nasdaq λόγω πληθωρισμού

Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street - Εντείνονται οι πιέσεις στον Nasdaq από τον πληθωρισμό

Μεικτά πρόσημα και διατήρηση της μεταβλητότητας στη Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider