Μεικτά πρόσημα και διατήρηση της μεταβλητότητας στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα και διατήρηση της μεταβλητότητας στη Wall Street
Μεικτές τάσεις και μια προσπάθεια ανάκαμψης που δεν ήταν αρκετή, επικράτησαν στη Wall Street.

Μεικτές τάσεις και μια προσπάθεια ανάκαμψης που δεν ήταν αρκετή, επικράτησαν στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση σε ένα περιβάλλον που κυριαρχεί η χαμηλή ορατότητα, η μεταβλητότητα και φυσικά πληθώρα κινδύνων.

Ο S&P 500 κατάφερε να επανέλθει ελαφρώς πάνω από τις 4.000 μονάδες που είχε χάσει τη Δευτέρα, με το χαμηλό των 3.975,48, να σηματοδοτεί το πιο αδύναμο σημείο του δείκτη από τον Μάρτιο του 2021. Επίσης, ο δείκτης υποχώρησε κατά 17% από το υψηλό 52 εβδομάδων, καθώς η Wall Street αγωνιζόταν να ανακάμψει από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Έτσι, η αμερικανική αγορά κατέγραψε μεικτά πρόσημα την Τρίτη με τον S&P 500 να ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,25% στις 4,001 μονάδες, ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,26% στις 32.160 μονάδες (τέταρτο συνεχόμενο αρνητικό κλείσιμο) και ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,98% στις 11.737 μονάδες, έχοντας υποαποδώσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Στο 2,993% υποχώρησε ελαφρώς η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το τοπικό κατώτατο σημείο στις μετοχές αναμένεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά θα περιμένουμε πιο σαφή σημάδια οποιασδήποτε έστω και προσωρινής σταθεροποίησης του κλίματος», αναφέρει ο Ebrahim Rahbari της Citi.

«Το συναίσθημα ήταν πολύ bullish τους τελευταίους μήνες, αν όχι τις τελευταίες εβδομάδες σίγουρα, και η αδυναμία των ράλι...σας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς, που σημαίνει ότι οι αρκούδες έχουν τον έλεγχο», δήλωσε ο Adam Sarhan, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments.

Καθώς το ξεπούλημα των μετοχών συνεχίζεται, ορισμένοι επενδυτές και αναλυτές επισημαίνουν την αξία των μετοχών ως καλό αντιστάθμισμα εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων.

«Παρά την προσδοκία μας για πτώση του πληθωρισμού και διατηρήσιμη ανάπτυξη, πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για περαιτέρω αστάθεια των μετοχών εν μέσω σημαντικών κινήσεων σε βασικές οικονομικές μεταβλητές και αγορές ομολόγων», έγραψε ο Mark Haefele της UBS σε ανάλυση του. «Συνεχίζουμε να ευνοούμε τομείς της αγοράς που θα πρέπει να έχουν καλύτερη απόδοση σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού».

Να σημειωθεί πως στα 19 bear markets κατά τα τελευταία 140 χρόνια, η μέση πτώση έφτασε στο 37,3% με μια μέση διάρκεια στις 289 ημέρες. Φυσικά αν και οι προηγούμενες επιδόσεις που καταγράφηκαν δεν αποτελούν οδηγό για μελλοντικές, αλλά εάν ήταν, η τωρινή bear market θα ολοκληρώνονταν στις 19 Οκτωβρίου με τον S&P 500 στις 3.000 μονάδες και τον Nasdaq στις 10.000 μονάδες. Το όποιο θετικό προκύπτει από αυτό το σκηνικό χάους που διαμορφώνεται στις αγορές, είναι ότι το 49% του Nasdaq βρίσκεται σε επίπεδα άνω του 50% χαμηλότερα από τα υψηλά 52 εβδομάδων, το 58% του Nasdaq χαμηλότερα κατά 37,3% και το 77% του δείκτη σε bear market, δηλαδή με πτώση άνω του 20%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μασκ θα ξαναβάλει τον Τραμπ στο Twitter, μετά την εξαγορά του

Nintendo: Ανακοίνωσε split μετοχών 10 προς 1 - Μειωμένες κατά 9% οι πωλήσεις του Switch

gazzetta
gazzetta reader insider insider