Σε χαμηλό τριών μηνών υποχώρησε ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό τριών μηνών υποχώρησε ο χρυσός
Στα χαμηλότερα επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησαν τα συμβόλαια του χρυσού την Τρίτη, καθώς η άνοδος του δολαρίου διατήρησε την πίεση στο πολύτιμο μέταλλο.

Στα χαμηλότερα επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησαν τα συμβόλαια χρυσού την Τρίτη, καθώς η άνοδος του δολαρίου διατήρησε την πίεση στο πολύτιμο μέταλλο.

Το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 17,60 δολάρια ή σχεδόν 1%, για να φτάσει στα 1.841 δολάρια ανά ουγγιά, το χαμηλότερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 10 Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με τα δεδομένα της Dow.

«Οι αγορές εμπορευμάτων κατέρρευσαν επίσης καθώς οι επενδυτές έψαχναν το sell button σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε σε διεθνή μέσα ο Lukman Otunuga, ανώτερος αναλυτής της FXTM.

«Μπορεί να υπάρχουν περαιτέρω καθοδικοί κίνδυνοι για τον χρυσό, καθώς ένας αριθμός πληθωρισμού που εκπλήσσει προς τα πάνω, που σε αυτή την περίπτωση θα ήταν κάτι πάνω από 8,1%, θα μπορούσε να ενισχύσει την υπόθεση για αύξηση του ρυθμού σύσφιξης από την Fed και να τροφοδοτήσει περαιτέρω άνοδο για το δολάριο», δήλωσε ο Ricardo Evangelista, ανώτερος αναλυτής στην ActivTrades, σε σημείωμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider