Σε ιστορικό χαμηλό η ρουπία της Ινδίας έναντι του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ιστορικό χαμηλό η ρουπία της Ινδίας έναντι του δολαρίου
Επηρεάστηκε από το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, εν μέσω προσμονής για αύξηση των επιτοκίων από τις ισχυρές κεντρικές τράπεζες.

Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών κινήθηκε για τη Δευτέρα η ρουπία έναντι του δολαρίου, με το ινδικό νόμισμα να επηρεάζεται αρνητικά από την ενίσχυση του αμερικανικού και τις ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως.

Στη διατραπεζική αγορά συναλλάγματος, η ρουπία έκλεισε τη Δευτέρα με σημαντικές απώλειες, στις 77,50 ρουπίες ανά 1 δολάριο ενώ πρόσκαιρα η ισοτιμία διαμορφώθηκε στις 77,52 ρουπίες ανά 1 δολάριο, ιστορικό χαμηλό για το νόμισμα της ασιατικής χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, η ρουπία επηρεάστηκε από το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, εν μέσω προσμονής για αύξηση των επιτοκίων από τις ισχυρές κεντρικές τράπεζες του κόσμου ώστε να αντιμετωπιστούν οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις.

Σύμφωνα με τον Ρ. Τζόσεφ, αναλυτή της Anand Rathi Shares and Stock Brokers, η ρουπία ενδέχεται να απωλέσει περαιτέρω έδαφος έναντι του δολαρίου λόγω των αυξημένων ενεργειακών τιμών από τον πόλεμο στην Ουκρανία και καθώς ο πληθωρισμός στην ασιατική χώρα κινείται πολύ πάνω από τον στόχο που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα της Ινδίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider