Απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση του Μαΐου για τις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση του Μαΐου για τις ευρωαγορές
Το χρηματιστήριο του Λονδίνου (FTSE 100) δεν συνεδρίασε σήμερα.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση του Μαΐου οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αφιέρωσαν την προσοχή τους στην οικονομική πολιτική, τα στοιχεία του πληθωρισμού και τις διακυμάνσεις που επικράτησαν - μέχρι στιγμής - στην Wall Street.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 1,46%, στις 443,83 μονάδες. Στην Φρανκφούρτη ο DAX έχασε 1,13% στις 13.939 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 έπεσε 1,66% στις 6.425 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έγραψε απώλειες 1,63% στις 23.857 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έχασε 1,73% στις 8.436 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου (FTSE 100) δεν συνεδρίασε σήμερα.

Οι πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία ανακοινώθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας και εμφάνισαν απροσδόκητη πτώση τον Μάρτιο, με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία να αναφέρει πως είχαν πτώση 0,1% σε μηνιαία βάση, σε πραγματικά δεδομένα.

Την ίδια ώρα οι επενδυτές διεθνώς παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις του ρωσο- ουκρανικού πολέμου και τις γεωπολιτικές συνέπειες.

Σήμερα διεξάxθηκε η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας, η οποία δεν έδωσε σαφή απάντηση αναφορικά με την αποσαφήνιση της ευρωπαϊκής στάσης στο αίτημα της Gazprom για πληρωμή σε ρούβλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε περισσότερες μετοχές της Apple αξίας 600 εκατ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider