Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα παρά τους φόβους για την ενεργειακή επάρκεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα παρά τους φόβους για την ενεργειακή επάρκεια
«Άμυνες» απέναντι στους φόβους για ενεργειακή επάρκεια έβγαλαν στις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη.

«Άμυνες» απέναντι στους φόβους για ενεργειακή επάρκεια έβγαλαν στις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, παρά την ανησυχία που προκαλεί στη Γηραιά ήπειρο η διακοπή της προμήθειας ρωσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία, αλλά και οι απειλές της Ρωσίας για «αντίποινα» σε όσες χώρες στηρίξουν την Ουκρανία.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 0,59% και διαμορφώθηκε στις 443,7 μονάδες, με το σύνολο σχεδόν των επιμέρους κλάδων να βρίσκεται σε θετικό έδαφος. O Eurostoxx 50 έκλεισε στις 3.725,83 μονάδες, με μικρά κέρδη 0,12%.

Στους εγχώριους δείκτες, σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 13.793 μονάδες, παρά το γεγονός πως σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια των συναλλαγών βρισκόταν σε αρνητικό έδαφος.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.445 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,48%, ενώ στην Βρετανία ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 7.425 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,53%.

Τέλος, στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,63% στις 23.830 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 8,477 μονάδες, με άνοδο 0,46%.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες σχεδόν 6% σημειώνει ο τίτλος της γερμανικής Deutsche Bank παρά το γεγονός πως ο τραπεζικός κολοσσός ανέφερε κέρδη για έβδομο διαδοχικό τρίμηνο, ενώ πτώση 3% σημειώνει και η μετοχή της Credit Suisse, η οποία σήμερα ανακοίνωσε ζημιές της τάξεως των 283,5 εκατ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Διεύρυνση των κερδών εν μέσω ισχυρής μεταβλητότητας

Η Gazprom διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου σε Πολωνία-Βουλγαρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider