Τι εκτιμά η Société Générale για τις αλλαγές στον MSCI Greece - Οι υποψήφιοι

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι εκτιμά η Société Générale για τις αλλαγές στον MSCI Greece - Οι υποψήφιοι
«Μικρό καλάθι» διατηρεί η Société Générale για την ένταξη ελληνικών μετοχών στους δείκτες MSCI.

«Μικρό καλάθι» διατηρεί η Société Générale για την ένταξη ελληνικών μετοχών στους δείκτες MSCI κατά την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της, εξετάζοντας την πιθανή προσθήκη της Εθνικής Τράπεζας και την εκ νέου διαγραφή της Jumbo, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στη Mytilineos (αν και εξέταζε το ενδεχόμενο ένταξης λίγο πριν την τριμηναία αναθεώρηση τον Φεβρουάριο, που αφορούσε κυρίως αλλαγές σε σταθμίσεις).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού οίκου, με τη διαγραφή της Jumbo οι εκροές αναμένεται να φτάσουν στα 81,01 εκατ. δολάρια, ενώ οι εισροές για την Εθνική Τράπεζα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 101,99 εκατ. δολάρια. Συνεπώς οι συνολικές καθαρές εισροές αναμένεται να φτάσουν τα 20,98 εκατ. ευρώ, από τα passive funds που ακολουθούν τους δείκτες.

Για την Jumbo και την Εθνική Τράπεζα αναφέρει ως λόγο μεταβολών την κεφαλαιοποίηση (size), με χαμηλές πιθανότητες (low) για την περίπτωση της Jumbo.

Εάν υλοποιηθούν αυτές οι αλλαγές, θα οδηγήσουν σε οριακή αύξηση της στάθμισης της Ελλάδας στον δείκτη MSCI EM (Αναδυόμενων Αγορών) συνολικά αφού η μείωση κατά 0,022%, εξαιτίας της Jumbo, θα αντισταθμιστεί εν συνεχεία από την αύξηση κατά 0,028% εξαιτίας της Εθνικής Τράπεζας. Βάσει της συναλλακτικής δραστηριότητας, οι μέρες που θα επηρεαστούν είναι 8,99 ημέρες για την Εθνική και 26,35 ημέρες για τη μετοχή της Jumbo.

Να σημειωθεί πως ο δείκτης MSCI Greece Standard περιλαμβάνει τους τίτλους των ΟΤΕ (25,22% στάθμιση στο δείκτη), ΟΠΑΠ (18,82%), Eurobank (18,57%), Alpha Bank (16,57%), ΔΕΗ (10,57%) και Jumbo (9,89%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider