Τι αναμένουν οι αναλυτές από Netflix - Tesla για το πρώτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι αναμένουν οι αναλυτές από Netflix - Tesla για το πρώτο τρίμηνο
Δύο από τα ισχυρότερα ονόματα της αμερικανικής αγοράς που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα είναι το Netflix και η Tesla.

Η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αναμένεται να αυξηθεί αυτή την εβδομάδα, προσφέροντας στους επενδυτές ένα νέο σύνολο δεδομένων σχετικά με την ισχύ των εταιρικών κερδών ενόψει των αυξημένων πληθωριστικών πιέσεων.

Έτσι, δύο από τα ισχυρότερα ονόματα της αμερικανικής αγοράς που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους είναι το Netflix και η Tesla, προσφέροντας μια πρώτη γεύση στην απόδοση που κατέγραψαν ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας mega-cap στις αρχές του έτους.

Η Netflix πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του την Τρίτη, με τους επενδυτές να την παρακολουθούν στενά για περαιτέρω σημάδια επιβράδυνσης της ανάπτυξης του «γίγαντα» του streaming μετά την αύξηση των αριθμών των συνδρομητών στην περίοδο της πανδημίας.

Το consensus των αναλυτών εκτιμούν ότι το Netflix έχει προσθέσει περίπου 2,51 εκατ. συνδρομητές για το πρώτο τρίμηνο, κάτι που θα σήμαινε τους λιγότερους από το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αυτό θα ανέβαζε τους συνολικούς συνδρομητές του Netflix σε λίγο λιγότερο από 225 εκατομμύρια. Το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, οι συνδρομητές αυξήθηκαν κατά σχεδόν 4 εκατομμύρια.Τι

Αν και το Netflix έχει ήδη δει την αύξηση των συνδρομητών να επιβραδύνεται απότομα από την κορύφωση κατά την περίοδο της πανδημίας, η έξοδός του από τη Ρωσία στις αρχές Μαρτίου αναμένεται επίσης να συμβάλει περαιτέρω στην επιβράδυνση. Η εταιρεία με έδρα το Los Gatos της Καλιφόρνια ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία στις 6 Μαρτίου λόγω της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία και έκτοτε, οι αναλυτές περιόρισαν περαιτέρω τις εκτιμήσεις των συνδρομητών τους.

«Πλέον αναμένουμε πληρωμένες καθαρές προσθήκες συνδρομητών της τάξεως των 1,45 εκατ, κάτω από τον οδηγό των 2,5 εκατ., δεδομένης της αναστολής της Ρωσίας (~ 1 ΜΜ συνδρομητές)», έγραψε ο αναλυτής της Cowen, John Blackledge, σε σημείωμά του. Η εταιρεία μείωσε επίσης την τιμή στόχο στο Netflix στα 590 δολάρια ανά μετοχή από 600 δολάρια προηγουμένως, λόγω της χαμηλότερης πρόβλεψης για την ανάπτυξη των συνδρομητών.

Άλλοι αναλυτές εκτίμησαν πως όποιες απώλειες από τους χαμηλότερους συνδρομητές θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν από την αύξηση τιμών για τους συνδρομητές στις ΗΠΑ και τον Καναδά τον Ιανουάριο. Όμως, τα έσοδα που προέρχονται από αυτές τις αυξήσεις τιμών θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν το Netflix να δημιουργήσει μεγαλύτερες λίστες περιεχομένου και να προωθήσει την ανάπτυξη σε λιγότερο κορεσμένες αγορές διεθνώς, επεσήμαναν άλλοι. «Το Netflix φαίνεται να πλησιάζει στο ανώτατο όριο για τους συνδρομητές του UCAN (ΗΠΑ και Καναδάς) και τραβάει νέους μοχλούς για να μειώσει τα περιθώρια επιβράδυνσης», έγραψε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Wedbush Michael Pachter.

Tesla

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων έχει προγραμματιστεί να δημοσιεύει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ην Τετάρτη μετά το κλείσιμο της αγοράς. Πριν από αυτά τα αποτελέσματα, η Tesla ανακοίνωσε παραδόσεις ρεκόρ άνω των 310.000 κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους. Αυτό αντιπροσώπευε άλμα 68% σε σχέση με τις παραδόσεις του περασμένου έτους. Η Tesla έχει επιδιώξει να αυξήσει κατά μέσο όρο 50% τις ετήσιες παραδόσεις οχημάτων.

Η παραγωγή, ωστόσο, υποχώρησε ελαφρά σε τριμηνιαία βάση, με την παραγωγή να ανέρχεται σε 305.407 για το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με 305.840 κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Η Tesla, όπως πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συνέχισε να παλεύει με τις παρατεταμένες προκλήσεις στην εφοδιαστική αλύσιδα και το αυξανόμενο κόστος εισροών, με αποτέλεσμα ο Έλον Μασκ να προτείνει ότι η εταιρεία μπορεί να αρχίσει να εξορύσσει το δικό της λίθιο για μπαταρίες καθώς οι τιμές των μετάλλων εκτινάσσονται στα ύψη.

«Αυτή τη στιγμή, η Tesla έχει ένα πρόβλημα υψηλού επιπέδου ζήτησης που ξεπερνά την προσφορά, με αυτό το ζήτημα να μεταφράζεται τώρα σε καθυστερήσεις περίπου 5-6 μηνών για το Model Ys, ορισμένα Model 3 σε διάφορα μέρη του πλανήτη», έγραψε σε σημείωμα ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives. «Το κλειδί για την άμβλυνση αυτών των προβλημάτων επικεντρώνεται στα βασικά ανοίγματα των Giga factory στο Όστιν και το Βερολίνο, τα οποία θα μετριάσουν τα σημεία συμφόρησης της παραγωγής για την Tesla παγκοσμίως».

«Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του 2022 η Tesla θα έχει χωρητικότητα λειτουργίας για συνολικά ~2 εκατομμύρια μονάδες ετησίως από περίπου 1 εκατομμύριο σήμερα», πρόσθεσε ο Ives. «Ενώ η πολιτική μηδέν Covid-19 της Κίνας, προκαλεί διακοπές λειτουργίας στη Σαγκάη για την Tesla (και άλλους) και παραμένει μια ανησυχητική τάση εάν συνεχιστεί, βλέποντας το δάσος, με το Όστιν και το Βερολίνο να δίνουν ροή, η Musk & Co. θα συνεχίσει να ενδυναμώνεται στο τοπίο των EV, ενώ πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες αγωνίζονται για να ανασυνταχθούν».

Στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Tesla, η Wall Street βλέπει προσαρμοσμένα κέρδη 2,27 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 17,85 δισ. δολαρίων, που αντιπροσωπεύει αύξηση πωλήσεων 65%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Από τη δύσκολη τριετία στο βήμα εξαγοράς του Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider