Διατεθειμένη να πουλήσει πετρέλαιο «σε φιλικές χώρες» σε «οποιοδήποτε φάσμα τιμών» δηλώνει η Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατεθειμένη να πουλήσει πετρέλαιο «σε φιλικές χώρες» σε «οποιοδήποτε φάσμα τιμών» δηλώνει η Ρωσία
Ο κ. Σουλγκίνοφ διευκρίνισε ότι θα μπορούσαν να πωληθούν ποσότητες πετρελαίου σε φάσμα τιμών από τα 80 ως τα 150 δολάρια το βαρέλ.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ δήλωσε στην εφημερίδα Ιζβέστια ότι η Μόσχα είναι διατεθειμένη να πουλήσει πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα σε «φιλικές χώρες» σε «οποιοδήποτε φάσμα τιμών» συμφωνηθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax χθες Τρίτη.

Ο κ. Σουλγκίνοφ διευκρίνισε ότι θα μπορούσαν να πωληθούν ποσότητες πετρελαίου σε φάσμα τιμών από τα 80 ως τα 150 δολάρια το βαρέλι, ενώ σημείωσε πως αυτό στο οποίο δίνει την έμφαση είναι η συνέχιση της κατά το δυνατόν ομαλής λειτουργίας της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Διεθνείς αγορές: Ξανά πάνω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο

Ισχυρά κέρδη που το έφεραν εκ νέου πάνω από τα επίπεδα των 100 δολαρίων/βαρέλι κατέγραψε την Τρίτη το πετρέλαιο, καθώς η άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων στην Σανγκάη της Κίνας αλλά και οι νεότερες εκτιμήσεις του OPEC για την ζήτηση του «μαύρου χρυσού» κατά το 2022 ενίσχυσαν σημαντικά τις τιμές.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα χθες ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) μείωσε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ζήτησης πετρελαίου το 2022 στα 3,7 εκατ. βαρέλια, περιορίζοντας την εκτίμησή του κατά 500.000 βαρέλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: «Άλμα» 6% για το αργό - Ξανά πάνω από τα 100 δολάρια

Ο OPEC κόβει το outlook της ζήτησης πετρελαίου για το 2022 - Άνοδος άνω του 6% για το πετρέλαιο

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από την ΕΕ άμεσο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider