Σε υψηλά ενός μήνα ο χρυσός - Νέο ράλι 1,4%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά ενός μήνα ο χρυσός - Νέο ράλι 1,4%
Με κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισε την Τρίτη ο χρυσός, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου.

Με κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισε την Τρίτη ο χρυσός, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά, η «εκτόξευση» του πληθωρισμού στις ΗΠΑ πάνω από το 8% και σε υψηλά 41 ετών έδωσε νέα ώθηση στον χρυσό, με τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης να διαμορφώνονται στα 1.976,1 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας άνοδο 27,9 δολαρίων/ουγγιά ή 1,4%.

«Το μέταλλο συνεχίζει να επωφελείται από τους κλυδωνισμούς που προκαλεί η ενίσχυση του πληθωρισμού», σημειώνει στο δίκτυο MarketWatch ο Adam Koos, επικεφαλής της Libertas Wealth Management Group, ενώ παράλληλα τονίζει πως «ούτε οι διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από την Fed φαίνονται αρκετές ώστε να τερματίσουν την ανοδική του πορεία».

O ίδιος υπογραμμίζει πως «οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ίσως και μέχρι τα επίπεδα των 2.150 δολαρίων μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ θα υπάρξουν και περίοδοι οπισθοχώρησης στα υψηλά του Αυγούστου '20 και του Μαρτίου '22», ενώ καταλήγει τονίζοντας πως «η ανοδική τάση του χρυσού θα συνεχιστεί για όσο διάστημα διαρκούν οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία».

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 24 Μαρτίου στα 25,735 δολάρια/ουγγιά καταγράφοντας ισχυρά κέρδη 3%, ενώ ο χαλκός Μαΐου ενισχύθηκε κατά 1,6% στα 4,71 δολάρια/λίβρα.

Ήπιες απώλειες για την πλατίνα Ιουλίου που διαμορφώθηκε στα 972,4 δολάρια/ουγγιά με πτώση σχεδόν 0,6%, ενώ τέλος, το παλλάδιο Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 2.354,3 δολάρια, υποχωρώντας κατά 2,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό «σβήνουν» την αντίδραση της αγοράς

Ο OPEC κόβει το outlook της ζήτησης πετρελαίου για το 2022 - Άνοδος άνω του 6% για το πετρέλαιο

ΗΠΑ: Σε υψηλό 41 ετών ο πληθωρισμός - Στο 8,5% τον Μάρτιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider