Wall Street: Νέες απώλειες για τον Νasdaq, στο -3,9% σε επίπεδο εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέες απώλειες για τον Νasdaq, στο -3,9% σε επίπεδο εβδομάδας
Τριψήφια πτώση για τον Nasdaq, ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τις κινήσεις της Fed.

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή, καθώς παρέμεινε η νευρικότητα το αμερικανικό χρηματιστήριο για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας και για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,40% ή 137,55 μονάδες στις 37.721 μονάδες.

Ο S&P 500 απώλεσε 0,20% ή 8,96 μονάδες στις 4.491 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 1,34% ή 186,30 μονάδες στις 13.711 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones υποχώρησε 0,3%, ο S&P 500 έχασε 1,3% και ο Nasdaq έπεσε 3,9%.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την Fed τις τελευταίες μέρες και μετά από τη συνεδρίαση των πρακτικών της τον Μάρτιο, ειδικότερα στο πως η πρόθεση της τράπεζας να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό μέσω της αύξηση των επιτοκίων της θα επηρεάσει την αμερικανική οικονομία.

Σημειώνεται πως την Τρίτη, 12 Απριλίου, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ κατά τον Μάρτιο, που θα παρέχουν περισσότερες πληροφορίες τόσο για την πορεία της αύξησης των τιμών στη χώρα όσο και για το πόσο επιθετικά μπορεί να κινηθεί η Fed στο μέτωπο της αύξησης των επιτοκίων.

Στο επίπεδο των ομολόγων, το αμερικανικό κρατικό 10ετές έφτασε μέσα στην Παρασκευή στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019, λόγω της νευρικότητας για την αύξηση των επιτοκίων από την Fed. Το κρατικό 2ετές των ΗΠΑ κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση του των τελευταίων 15 ετών.

Υπενθυμίζεται πως την επόμενη εβδομάδα είναι η εβδομάδα για το Πάσχα των Καθολικών, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τον όγκο των συναλλαγών στην Wall Street.

Ακόμα, την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ανακοινώσεις για το α' τρίμηνο, με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να γνωστοποιούν πρώτες τα εταιρικά τους μεγέθη που αναμένονται με ενδιαφέρον για να φανεί πόσο η αύξηση του πληθωρισμού και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν επηρεάσει την κερδοφορία τους.

Εμπορεύματα

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την Παρασκευή τα συμβόλαια του πετρελαίου, καθώς τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαΐου, κέρδισαν 2,3% ή 2,23 δολάρια στα 98.26 δολάρια ανά βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας, υποχώρησαν 1,2%.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκαν 1,94% ή 1,92 δολάρια στα 102.50 δολάρια ανά βαρέλι.

Θετικά πρόσημα κατέγραψε για την Παρασκευή και σε επίπεδο εβδομάδας ο χρυσός, με τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου, παράδοσης Ιουνίου, να ενισχύονται 0,4% ή 7,80 δολάρια στα 1.945,60 δολάρια ανά ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας, κατέγραψαν άνοδο λίγο πάνω από το 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Ουκρανία και Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider