Νευρικότητα στις ευρωαγορές υπό τον φόβο συνέχισης της κρίσης στην Ουκρανία 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στις ευρωαγορές υπό τον φόβο συνέχισης της κρίσης στην Ουκρανία 
Μικρές απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη, θετικά πρόσημα σε Μιλάνο και Μαδρίτη για τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας.

Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν τα περισσότερα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τους επενδυτές να εμφανίζονται απαισιόδοξοι για χρονικό «τράβηγμα» του πολέμου στην Ουκρανία και εν μέσω φόβων από την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα αλλά και σε χώρες της ΕΕ.

Στα του πολέμου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η πλευρά της Ουκρανίας δεν φαίνεται να θέλει μια «πραγματική και ειλικρινή λύση» για την κατάπαυση του πυρός, εντείνοντας τις ανησυχίες για το ότι δεν πρόκειται να δοθεί άμεσα τέλος στη ρωσική εισβολή. Ακόμα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης παρουσίασαν μια συμφωνία για ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων εν μέσω της ενεργειακής κρίσης στην ΕΕ που επηρεάζεται από την κρίση στην Ουκρανία, ενώ συνεχίζονται οι εκατέρωθεν οικονομικές κυρώσεις από τις χώρες της Δύσης στη Ρωσία.

Στο μέτωπο της πανδημίας, επικρατεί προβληματισμός για την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στην Κίνα, ενώ στην Ευρώπη η Γερμανία ανακοίνωσε νέο αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων κορονοϊού. Θύματα αυτών των ανησυχιών έπεσαν οι μετοχές των τουριστικών επιχειρήσεων, που δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις για την Τρίτη.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,28% στις 435,12 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 έχασε 0,08% στις 3.737 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 απώλεσε 0,25% στις 7.175 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολίσθησε 0,05% στις 13.922 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έπεσε 0,23% στις 6.355 μονάδες.

Αντίθετη εικόνα στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κερδίζει 0,30% στις 23.496 μονάδες και τον IBEX 35 στη Μαδρίτη να ενισχύεται 0,04% στις 8.238 μονάδες.

Μάκρο

Στα προ πανδημίας επίπεδα υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία για πρώτη φορά, καθώς οι εταιρείες δημιούργησαν περισσότερες θέσεις εργασίας και πρόσφεραν υψηλότερους μισθούς από τους αναμενόμενο.

Έτσι, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 3,9% έως τον Ιανουάριο, το χαμηλότερο από την αρχή του 2020, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι εργοδότες πρόσθεσαν 275.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, υπερδιπλάσιος αριθμός από αυτόν που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή της απαισιοδοξίας και αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider