Ποια μετοχή προτείνει η Jefferies για αντιστάθμιση στο «ράλι» του πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποια μετοχή προτείνει η Jefferies για αντιστάθμιση στο «ράλι» του πετρελαίου
Ο αναλυτής θέτει τιμή στόχο στα 260 δολάρια κάτι που συνεπάγεται άνοδο περίπου 22% από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Η πρόσφατη αναταραχή στην Ανατολική Ευρώπη αναδιαμορφώνει θεμελιωδώς τις παγκόσμιες αγορές εμπορευμάτων, οδηγώντας σε δομικά υψηλότερες τιμές και θα χρειαστούν σημαντικές προσθήκες και διαφοροποίηση στα χαρτοφυλάκια τόσο στους τομείς εξόρυξης όσο και στον τομέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου» αναφέρουν οι αναλυτές της Jefferies.

«Η Caterpillar αποτελούσε ιστορικά ένα ισχυρό τίτλο αντιστάθμισης έναντι των εμπορευμάτων και του πληθωρισμού», δήλωσε ο Volkmann σε νέο σημείωμά του. Ο Volkmann αναβάθμισε τη σύσταση της Caterpillar σε «buy» από «hold».

Ο αναλυτής θέτει τιμή στόχο στα 260 δολάρια κάτι που συνεπάγεται άνοδο περίπου 22% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο Volkman αναφέρει πως «η εταιρεία αποτελούσε έναν ισχυρός παράγοντας αντιστάθμισης κινδύνου στην περίοδο υψηλού πληθωρισμού της δεκαετίας του 1970. Στην τελευταία φάση του κύκλου, τα 2/3 των κερδών της Caterpillar προέρχονταν από την εξόρυξη, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και συναφείς δραστηριότητες, έναντι περίπου 40% σήμερα. Η εξόρυξη συγκεκριμένα παραμένει πολύ κάτω από τα προηγούμενα επίπεδα αιχμής και πιστεύουμε ότι η νέα χωρητικότητα θα πρέπει να είναι πιο ενεργειακά αποδοτική και πιο αυτοματοποιημένη για να συνεχίσει να επιτυγχάνει τους στόχους ESG».

Η μετοχή της Caterpillar έχει υπεραποδώσει ενώ ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων trending tickers στην πλατφόρμα Yahoo Finance.

Η μετοχή της Caterpillar ενισχύθηκε κατά 3,2% το 2022, που υποδηλώνει μια ακραία διαφοροποίηση σε σχέση με την πτώση 12% για τον S&P 500.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider