Προς τα 100 δολάρια το πετρέλαιο - «Άλμα» 12% για το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς τα 100 δολάρια το πετρέλαιο - «Άλμα» 12% για το φυσικό αέριο
Πορεία προς τα 100 δολάρια/βαρέλι έχει χαράξει το πετρέλαιο, επιβεβαιώνοντας τους φόβους πως μία ενδεχόμενη σύρραξη στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε μία σημαντική αύξηση των τιμών του αργού.

Πορεία προς τα 100 δολάρια/βαρέλι έχει χαράξει το πετρέλαιο, επιβεβαιώνοντας τους φόβους πως μία ενδεχόμενη σύρραξη στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε μία σημαντική αύξηση των τιμών του αργού, καθώς η μείωση της προσφοράς σε συνδυασμό με τη μείωση των διαθέσιμων αποθεμάτων ωθεί τον «μαύρο χρυσό» σε νέα πολυετή υψηλά.

Πιο αναλυτικά, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), τα συμβόλαια παραδόσεως Μαρτίου του αμερικανικού West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύονται κατά 2% και βρίσκονται στα επίπεδα των 93 δολαρίων/βαρέλι, ενώ παρόμοια εικόνα καταγράφει και το ευρωπαϊκό brent Απριλίου, το οποίο ενισχύεται κατά 1,5% στα 96,82 δολάρια/βαρέλι.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν και τα συμβόλαια παραδόσεως Απριλίου για το αμερικανικό φυσικό αέριο, το οποίο ενισχύεται κατά 3,4% στα 4,581 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Αντίστοιχη εικόνα και για το ολλανδικό συμβόλαιο TTF, το οποίο την Τρίτη έχει εκτοξευτεί κατά 12% και πλέον διαμορφώνεται στα 81,4 ευρώ/MWh.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Sell-off στην Wall Street με φόντο την κλιμάκωση στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider